Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradske teme

Tomašević otkrio kad će svi tramvaji u gradu konačno "poplaviti": "Već ih je sada na ulicama sve više i više"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Ranko Suvar/Cropix
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je u obišao Ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO u povodu potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Tomašević je prilkom obilaska URIHO-a naglasio kako više od 500 radnika te tvrtke nisu do sada imali adekvatna materijala prava, koja nisu mijenjana zadnjih 20 godina, što je sada, s novim kolektivnim ugovorom ispravljeno. "Riječ je o tvrtki koja dokazuje kako svaka osoba s invaliditetom ima pravo i mogućnost voditi kvalitetan život", naglasio je Tomašević te rekao kako je zapošljavanje osoba s invaliditetom jedan od ključnih koraka u njihovom uključivanju u društvo. 

Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec istaknula je prioritet u unapređivanju materijalnih prava radnika, posebno u gradskim ustanovama socijalne skrbi u gradu, poput Centra Luka Ritz ili Centra Silver te najavila i otvaranje novih socijalnih ustanova.  

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Rat na Bliskom istoku VIDEO Uznemirujuća snimka s festivala smrti, Hamas izdao upozorenje za stanovnike izraelskog grada: "Napustite ga do pet sati popodne"  

Tomašević je zatim najavio da se ide u cjelokupnu obnovu škole ŠPUD i Muzeja za umjetnost i obrt nakon potresa te će se dio nastave i radionica održavati na Velesajmu u blizini škole na Kajzerici, gdje se sada održava redovita nastava. Dodao je da će u sljedećih nekoliko mjeseci na Velesajmu biti napravljeni svi uvjeti za održavanje nastave te nema razloga za zabrinutost roditelja.      

Kratko se osvrnuo i na reklamne panoe i ekrane u gradu Zagrebu te istaknuo da grad nastavlja borbu s reklamama na vozilima u javnom gradskom prijevozu te najavio da će nove godine svi tramvaji biti plave boje. Rekao je kako ih je već sada sve više bez reklama. "Čim im isteknu ugovori za oglašavanje, reklame se skidaju i već ih se sada može vidjeti sve više i više potpuno plave boje", naglasio je Tomašević.  

Optužbe na račun pročelnika Pavune

 

Novinari su Tomaševića pitali i o navodnom incidentu pročelnika Andre Pavune, koji je, kako se tvrdi, potrgao brisače i retrovizor nepropisno parkiranom automobilu prilikom dolaska na posao biciklom ispred Ureda za mjesnu samoupravu.

Tomašević je rekao kako za to čuje prvi puta, a nakon pressice oglasila se i glasnogovornica Dinka Živalj, koja je negirala optužbe.

"Nastavno na pitanje na današnjoj novinskoj konferenciji, pročelnik Pavuna najoštrije odbacuje tvrdnje da je oštetio na bilo koji način nečije vozilo, posebno navode da je 'potrgao prednje i stražnje brisače i oba retrovizora' vozila zaposlenika na ograđenom parkingu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, što je bila optužba na novinskoj konferenciji", priopćila je Živalj.

Pročitajte i ovo Itai i Hadar Berdichevsky Nakon 14 sati Čudo u Izraelu: U kući ubijenog mladog para pronađene neozlijeđene bebe blizanci, roditelji ih sakrili prije pokolja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene