Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u gradu

Grad Zagreb potvrdio: Više od 3 tisuće djece ostalo bez vrtića!

Gradonačelnik grada Zagreba rekao je kako Sveti Duh nije najgora bolnica i da stanje u toj bolnici ne bi trebala biti udarna vijest. Potvrdio je da je pokrenuta interna inspekcija, ali i da će nadzor provesti i resorno ministarstvo. Potvrđeno je i da će ove jeseni bez vrtića ostati tri tisuće djece u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je sve učestalije probleme koji dolaze iz gradske bolnice Sveti Duh

Tijekom vikenda je naime otkriveno kako se početkom mjeseca na hitnom prijamu jedna žena ugušila jedući pecivo. U utorak se i doznaje kako je na neonatalnom odijelu najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom.

Pročitajte i ovo KB Sveti duh Slijedi unutarnji nadzor Horor u KB Sveti Duh: Žena čekala na hitnoj, ugušila se jedući pecivo

3000 djece bez vrtića

Danijela Dolenec predstavila je rezultate upisa u vrtiće. "Zaprimljeno je više od 12 tisuća zahtjeva, što je gotovo 30 posto više od godinu dana ranije. Oko 2000 je djece koja ne ispunjavaju dobne uvjete", rekla je Dolenec te dodala da je od preostalih, u iduću godinu upisano 7140 djece, a neupisano je ostalo 3180 djece.

"Očekujemo da će nakon konačnih rješenja i žalbi biti upisano još 500-tinjak djece, a kapaciteti će se tijekom godine povećavati i kako se budu otvarali novi objekti", naglasila je Dolenec.

Gradonačelnik Tomašević naglasio je i da se nisu ispunila "katastrofična predviđanja o 10 tisuća neupisane djece". 

Pročitajte i ovo Ratko Matijević Oglasilo se i Ministarstvo Zaražene bebe na Svetom Duhu! Oglasio se šef ginekologije: "Virus je nekako došao u naš kolektiv, ne znamo kako i je li još među nama"

"Sveti Duh nije najgora bolnica"

Tomašević je rekao kako su stručne službe razgovarale s upravom bolnice Sveti Duh. "Jedno je dijete prošlu srijedu primljeno na zaraznu, mislilo se da je riječ o izoliranom incidentu te je pušteno na kućnu njegu. No kod dvoje djece jučer i dvoje danas potvrđen je enterovirus te je bolnica je obavijestila Zavod za javno zdravstvo i odlučila da se zabrane posjeti", rekao je.

"Nije jasno je li virus u bolnicu došao preko jedne od trudnica ili od nekog od zaposlenih", rekao je i naglasio da to nije neuobičajena situacija te da je riječ o redovitom sezonskom virusu

Govoreći o gušenju pacijentice pecivom, Tomašević je rekao kako je to prvi put da je u bolnicu stigla policija. "Ali neka, neka se sve raščisti. Nije bila nasilna smrt ili nešto zbog čega bi trebalo zvati policiju, ali u redu". Dodao je i da je bolnica pokrenula internu inspekciju, ali da dolazi i inspekcija ministarstva koja će utvrditi što se točno dogodilo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je više problema Došla zbog ozljede, a preminula gušeći se: Uprava bolnice Sveti Duh za slučaj saznala tek nakon tjedan dana

"Ne vidim da su to udarne vijesti, kao i ova vijest o enterovirusu, što mediji sad pokušavaju prikazati. Svake godine imamo enterovirus. Sveti Duh zasigurno nije najgora bolnica kao što se to sada pokušava prikazati", rekao je gradonačelnik. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene