Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz programa

Tomašević najavio velika ulaganja u sport: "Konačno ćemo uložiti u sportsku infrastrukturu"

Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 7
Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 7 Damjan Tadic / CROPIX
Aktualno Galerija Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 1 Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 1 Foto: Damjan Tadic / CROPIX Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 2 Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 2 Foto: Damjan Tadic / CROPIX Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 3 Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 3 Foto: Damjan Tadic / CROPIX Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 4 Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 4 Foto: Damjan Tadic / CROPIX +2 Tomislav Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta - 5 Galerija 1/7 >>
Tomislav Tomašević najavio je ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je, na obilježavanju Svjetskog dana sporta, najavio da će se krajem lipnja u rebalansu gradskog proračuna iznos za vrhunski sport s 1,3 povećati na 4 milijuna eura, a za zagrebačke sportske saveze s 20 milijuna na 25 milijuna eura.

"Cilj naše Gradske uprave je sustavno i kontinuirano unaprjeđivanje sustava sporta i rekreacije u Zagrebu, od školskog i rekreativnog do vrhunskog", rekao je Tomašević na obilježavanju Svjetskog dana sporta na Sportskom rekreativnom centru Trnje.

Naveo je da su ovaj tjedan raspisali dva natječaja – za sufinanciranje vrhunskog sporta, te za pilot projekte koje će sportski savezi provoditi s učenicama i učenicima u školama.

Pročitajte i ovo Avion Singapore Airlines Nitko nije životno ugrožen Putnici s kobnog leta pogođenog turbulencijama i dalje u bolnici

Javnim natječajem za dodjelu financijske potpore vrhunskom sportu se zagrebačkim sportskim klubovima i savezima osiguravaju dodatna sredstva za podršku vrhunskim sportašima, njihovim trenažnim procesima i natjecanjima. Ukupna vrijednost natječaja je s prošlogodišnjih 1,3 milijuna eura podignuta na 4 milijuna eura, a najveći pojedinačni iznos po projektu ili programu je 700.000 eura. Prijave se podnose do 21. lipnja.

Javnim pozivom za financiranje pilot projekata u području sporta se zagrebačkim sportskim savezima osiguravaju sredstva za osmišljavanje i provedbu sportskih aktivnosti namijenjenih učenicima koji će se provoditi u školama. Rok za prijave na taj poziv je 30. lipnja. Za Program javnih potreba u sportu financijska sredstva se s 20 milijuna eura, koliko su iznosila prošle godine, povećavaju na 25 milijuna eura ove godine.

Obnova Doma sportova i bazeni Špansko

Tomašević je najavio i da u lipnju kreće obnova Doma sportova, koja se obećavala 20 godina, a u srpnju izgradnja bazena Špansko, prvog bazena na zapadnom dijelu grada.

"Tako da imamo velika ulaganja u sportsku infrastrukturu konačno nakon Univerzijade u Zagrebu", poručio je gradonačelnik.

Tomašević je rekao i da žele potaknuti sve građane na rekreativni sport, na redovno vježbanje, jer je to ključno za zdravlje, posebice je za starije ljude ključno kretanje.

Pročitajte i ovo Božo Petrov EU izbori Petrov želi Europu vratiti kršćanskim korijenima: "Toliko je sve postalo nakaradno"

Stoga je na obilježavanju Svjetskog dana sporta najavio kampanju "SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve", kojom se građane želi osvijestiti o važnosti preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje kroz redovitu tjelovježbu, sport i rekreaciju.

U sklopu kampanje, uz financijsku podršku Grada, od 15. lipnja do 15. rujna će se na 50-ak lokacija u Zagrebu održavati program "Rekreativno ljeto" koji će građanima omogućiti brojne besplatne sadržaje – planinarenje, aerobik, plivanje, nordijsko hodanje, korektivnu gimnastiku, dječje sportske kampove i mnoge druge sadržaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene