Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na biciklu

VIDEO Glavašević se zaustavio u Njemačkoj: Ovo su cijene hrane u lokalnoj trgovini

U okviru svoje predizborne kampanje za EU parlament, Bojan Glavašević putuje biciklom od Bruxellesa do Zagreba. Javio se iz Njemačke, gdje je posjetio lokalnu trgovinu kako bi usporedio cijene hrane s onima u Hrvatskoj.

Nezavisni kandidat na listi SDP-a za Europski parlament Bojan Glavašević u okviru svoje predizborne kampanje krenuo je biciklom na put od Bruxellesa do Zagreba i trenutno se nalazi u Njemačkoj. Glavašević je u gradu Heidelbergu stao u lokalni supermarket i snimio cijene namirnica.

"Andrej Plenković danas je rekao kako nije točno da je inflacija pojela rast plaća u Hrvatskoj. Nalazim se u Njemačkoj, svakodnevno idem u trgovine i pratim cijene i mogu reći da su iste ili niže nego u Hrvatskoj. S jednom velikom razlikom, prosječna plaća u Njemačkoj duplo je veća nego u Hrvatskoj. Glavno pitanje na koje Andrej Plenković treba dati odgovor, a nikako da ga da, je zašto Hrvati žive lošije nego ostatak Europske unije? Bolje da se bavi time, nego svojim lošim brakom s Domovinskim pokretom", kazao je Glavašević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo pa nemoguća misija Cijene najma otišle u nebo, ali mi smo pronašli pet lijepih stanova u Zagrebu koji se iznajmljuju do 500 eura

Evo nekih cijena koje možete vidjeti u videu:

Jabuke, akcija 1.99
Kruške, akcija 1.89
Banane 2.39
Kivi, akcija 0.65 eura kilogram
Lubenice 1.29 kilogram
Mrkva 1.99 kilogram
Luk 1 euro kilogram
Mladi krumpir 1.99 paket
Kava Nescafe gold 10 eura 200 grama
Brašno od 1.59 do 1.79 kilogram
Tjestenina Barilla 2.09
Tjestenina tagliatelle 1.89
Tjestenina 1.49
Peciva 0.19
Jaja lokalna 3.69
Jaja robna marka 2 eura
Mljeveno meso 7.95

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene