Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik tvrtke Mali biskviti

'Linić me mjesecima blati, prekršio je bankarsku i poslovnu tajnu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik tvrtke Mali biskviti Tomislav Ljutić najavio je pokretanje tužbe protiv bivšeg ministra financija, Slavka Linića.

Vlasnik tvrtke Mali biskviti Tomislav Ljutić izjavio je u četvrtak da ga bivši ministar financija Slavko Linić već mjesecima blati štiteći interese svojih prijatelja iz uprave Kraša, a da je svojim izjavama u vezi njegove tvrtke prekršio bankarsku i poslovnu tajnu zbog čega je najavio mogućnost pokretanja tužbe protiv njega.

Pročitajte i ovo Vukovi Skupa tužba Tužio državu za 5300 eura jer mu je psa rastrgao vuk: Dobio je odštetu, ali zbog presude će zasigurno požaliti Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Slavko Linić: Milanović me želi uhititi!

Linić je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Rijeci izjavio kako je jedan od pravih razloga njegove smjene kredit HBOR-a tvrtki Mali biskviti, 'beznačajnoj tvrtki usmjerenoj na uništavanje Kraša'. Ustvrdio je da je HBOR u svibnju 2013. zaprimio zahtjev za odobrenje kredita toj tvrtki u visini 20 milijuna kuna te da je njegova uprava kredit i odobrila, ali pod pritiscima, na što je on zatražio da taj predmet riješi Nadzorni odbor, te je o svemu upoznao premijera Milanovića, koji se nije složio s njim.

'Linić je tu prekršio bankarsku i poslovnu tajnu', ustvrdio je odgovarajući na Linićeve optužbe Ljutić u prilogu emisije Hrvatska uživo. Na novinarsko pitanje najavljuje li zbog toga pokretanje tužbe protiv Linića, Ljutić je odgovorio: 'Među inim, ali i zbog nanošenja štete društvu i meni osobno', ustvrdivši kako ga Linić 'u određenim krugovima već mjesecima etiketira kao lopova i kriminalca koji je nešto pokrao iz Kraša'.

'Ja ću sada tražiti da vidim što sam to pokrao, kad sam to pokrao i neka on to i dokaže", kazao je Ljutić. 'Da uistinu netko stoji iza mene, zar mislite da bi meni trebao Questus i HBOR? Bilo bi super da on već jednom izgovori ime toga gospodarstvenika čije postojanje stalno potencira', dodao je, istaknuvši kako je Linić o navodnoj sprezi govorio i na Nadzornom odboru HBOR-a.

Milanović: To je sve neistina. Linić se drži obećanja da će nas blatiti

'To je takva glupost, uistinu nonsense', ustvrdio je, te napomenuo kako misli da je Linić to učinio štiteći interese svojih prijatelja. 'Prije svega tu mislim na vodeće ljude iz Kraša (prokuristicu) Maricu Vidaković, (potpredsjednicu Nadzornoga odbora Kraša) Jadranku Ivčić i druge', dodao je Ljutić, koji je bivši član uprave Kraša.

Na novinarski komentar da se u medijima spekulira da bi taj gospodarstvenik mogao biti osnivač i većinski vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi, Ljutić je istaknuo kako Tedeschija uopće ne poznaje. 'Sreo sam ga jednom u životu na košarkaškoj utakmici Cedevite gdje sam bio gost predsjednika košarkaškog kluba Budućnosti. 'Ali da je to on, zar bi meni trebao HBOR?' ponovio je. Iz Atlantic grupe u priopćenju upućenom javnoj televiziji opovrgnuli su povezanost s tvrtkom Mali biskviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene