Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan sporazum

Tomašić i Karamarko potpisali koaliciju u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ i HSP dr. Ante Starčević potpisali su danas u Vukovaru koalicijski sporazum.

Sporazum o trajnoj političkoj suradnji na razini Republike Hrvatske između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske stranke prava (HSP) dr. Ante Starčević, u Vukovaru su danas potpisali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

>> Tomašić: Sporazum s HDZ-om bit će potpisan u Vukovaru

Sporazumom je predviđeno usaglašeno djelovanje te dvije stranke u pitanjima bitnim za razvoj i napredak Republike Hrvatske te zajednički izlazak na izbore za Europski parlament i Hrvatski sabor dok je, kada je riječ o lokalnim izborima, preporučen zajednički izlazak "gdje god je to moguće".

Po riječima predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, "pet do dvanaest je da se ujedine državotvorne stranke i pokušaju Hrvatsku učiniti boljom i pravednijom".

"Nećemo dopustiti da se bilo koja hrvatska vrijednost nastala devedesetih godina relativizira i stavlja u drugi plan iza socijalističkih vrijednosti koje nam se danas nude i nameću", poručio je Karamarko nakon potpisivanja sporazuma.

Ruža Tomašić ocijenila je kako temeljem sličnosti svojih programa dvije stranke žele poslati poruku građanima Hrvatske da imaju znanja i sposobnosti oživotvoriti i stvoriti nove vrijednosti na političkoj sceni Hrvatske.

"Prošli izbori su nas naučili da svatko tko kaže da je desničar i pravaš, to i nije. Uz to, mislili smo da će Kukuriku koalicija nešto napraviti, ali nije", navela je Tomašić govoreći o razlozima uspostavljanja trajne suradnje s HDZ-om.

I Karamarko i Tomašić poručili su s konferencije za novinare nakon potpisivanja sporazuma o suradnji kako je Domovinski rat temelj hrvatske države, a obje stranke, dosljedno, u svojim programima čuvaju i štite vrijednosti koje su iz njega proistekle.

Na novinarsko pitanje da komentira razilaženje između SDP-a i HNS-a oko poreza na imovinu, Karamarko je rekao kako se odmah nakon prošlih parlamentarnih izbora moglo vidjeti da Kukuriku koalicija nije "koalicija već interesna skupina".

Komentirajući zadnje izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića vezano uz oslobađajuću presudu hrvatskim generalima, ocijenio je kako srbijanskom predsjedniku "nije trebalo dugo da pokaže svoje pravo lice", podsjetivši kako je Nikolić svojedobno proglašen četničkim vojvodom, što za Kramaraka, kako je kazao, Nikolić i jest.

Na pitanje novinara da komentira protivljenje nekih stranačkih organizacija HSP-a dr. Ante Starčević suradnji s HDZ-om, Tomašić je kazala kako odluku o suradnji nije donijela ona, već Predsjedništvo stranke i na svim je organizacijama da je ispoštuju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene