Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ u Šibeniku i županiji

Šibenik: HDZ u koaliciji s HSP-om dr. Ante Starčevića i HSS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na lokalne izbore u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji HDZ će izići u koaliciji s HSP-om dr. Ante Starčevića i HSS-om, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskoga Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić.

U skladu s koalicijskim sporazumom, uz HDZ-ova kandidata za šibenskoga gradonačelnika Željka Burića te njegova stranačkog kolegu Danijela Miletu, drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika bit će predsjednik šibenskog ogranka HSP-a dr. Ante Starčevića Nikica Penđer.

Na županijskoj razini, uz kandidata za župana, HDZ-ovca Gorana Pauka, kandidati za dožupane bit će njegov stranački kolega Tomislav Vrdoljak i sadašnji dožupan, HSS-ovac Zoran Smolić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Goran Pauk, župan i kandidat za još jedan mandat župana, danas je izrazio zadovoljstvo što su se na razini grada okupile političke opcije sličnih svjetonazora.

Zadovoljstvo koalicijom nije krio ni novi koalicijski kandidat za dogradonačelnika Šibenika, čelnik HSP-a dr. Ante Starčevića Nikica Penđer.

Rekao je kako tim sporazumom na razini grada i županije okupljene stranke jasno žele poručiti biračima i simpatizerima da ta pravaško-demokršćanska koalicija neće dopustiti rasipanje glasova, nego će ujedinjena osvojiti Šibenik.

HDZ-ov kandidat za dožupana Tomislav Vrdoljak višegodišnje iskustvo koje je stekao kao zamjenik gradonačelnice Knina u dva mandata istaknuo je kao svoju najveću prednost.

Vjeruje da će s Goranom Paukom i Željkom Smolićem raditi "jače i bolje za dobrobit svih stanovnika Šibensko-kninske županije".

Na današnjem predstavljanju kandidata bila je i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić, koja je tom prilikom rekla kako nema loših stranaka, nego loših predsjednika stranaka ili loših članova.

Rekla je kako to nije koalicija podobnih, nego sposobnih, što će se i dokazati.

"Ima stranaka koje žele doći na vlast s bilo kim i na bilo koji način. To nije slučaj s ovom koalicijom. Mi dijelimo isti ili sličan svjetonazor. Nema bjanko potpore nikomu. Sa svakim tko bude radio za osobnu korist znat ćemo se obračunati", rekla je Ruža Tomašić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene