Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan volontera

Volonteri, hvala vam! "Potrebno je ponuditi rješenja koja će zadovoljiti i volontere i poslodavce kroz razne financijske oblike, porezna rasterećenja..."

Hrvatski Crveni Križ obilježio je u utorak Međunarodni dan volontera konferencijom pod nazivom "Volonteri u sjeni: Prepoznajemo li vrijednost volontera operativnih snaga", kojom je tematizirao položaj volontera u društvu.

"Broj volontera, pripadnika operativnih snaga je definiran, što je ključ kvalitetnog upravljanja. Svi današnji akteri složni su u mišljenjima da je potrebno ponuditi rješenja koja će zadovoljiti i volontere i poslodavce kroz razne financijske oblike, porezna rasterećenja, porezne odbitke i slične financijske i nefinancijske benefite", izjavio je na konferenciji izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog Križa Robert Markt.

Istaknuo je važnost instrumenata kojima bi se volonteri mogli zadržati kako bi se njihov broj povećao. Na konferenciji su se osvrnuli i na problem razlikovanja volontera koji se spontano priključuju u kriznim situacijama i onih koji se obučavaju i svakodnevno volontiraju.

Pripadnicima operativnih snaga, naveli su sudionici, potrebno je omogućiti određene benefite koji bi im omogućili jednostavnije volontiranje u kriznim situacijama, ali i omogućiti poslodavcima određene povlastice kako bi njihovi zaposlenici mogli volontirati, a poslodavci bili obeštećeni na neki način.

Pročitajte i ovo Vladimir Matijanić Vladimir Matijanić DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, naglasio je da trenutna zakonska rješenja nisu dovoljna. Država, lokalna i područna samouprava mogu djelovati sa svoje razine, dodao je.

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera osim konferencijom obilježen je i predstavljanjem slikovnice 'Žabac i izgubljeni dom', izvedbom pjesme 'Pjevaj, pleši, volontiraj!' te igricom 'Planet dobrih djela' za djecu predškolske dobi.

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden Prema novoj anketi Podrška Bidenu gotovo na najnižoj razini od početka mandata

Program obilježavanja bit će dovršen u utorak navečer otvaranjem izložbe Put humanosti kojom se odaje počast sestrinstvu, osobito volonterki Crvenoga križa Štefaniji Papailiopulos.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene