Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči izbora

Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost"

Davorko Vidović
Davorko Vidović Foto: Goran Mehkek/Cropix
Savezu Naša Hrvatska pridružila se još jedna stranka, Demokrati.

Potpisivanjem povelje o suradnji u subotu je proširen politički savez Naša Hrvatska te se, Socijaldemokratima i HSS-u, nakon Hrvatskih laburista - Stranke rada, pridružila i stranka Demokrati.

Prepoznali smo trenutak, samo zajedno možemo osigurati bolju budućnost za našu zemlju, poručuju u priopćenju i dodaju da je ovo nastavak predizbornog okupljanja lijevo-liberalnih stranka koje će na predstojećim izborima ponuditi ozbiljnu alternativu sadašnjim vladajućim strukturama.

Pročitajte i ovo Očevid nakon ubojstva na zagrebačkom Črnomercu - 2 Očevid u tijeku Mladić u Zagrebu ubio oca: Bježao po ulici, policija ga uspjela uhvatiti

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović izjavio je da Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnosti i da zaostajanje u institucionalnom, demokratskom, demografskom, ekonomskom i socijalnom razvitku zahtijeva promjenu načina na koji se upravlja zemljom.

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada David Bregovac, upozorio je kako Hrvatska postaje opustošena zemlja jer mladi i radno sposobni bježe iz svoje domovine. Naveo je primjer slovenskih radnika koji imaju preko 400 eura veću minimalnu plaću u odnosu na naše radnike, što je gotovo iznos prosječne mirovine u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 2 "Ne tjerajte nas na ulice" FOTO Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu: "Želimo ministra koji će konačno stati uz nas"

Ivan Lukež, predsjednik Demokrata kazao je kako su Demokrati u savezu Naša Hrvatska prepoznali veliki potencijal za pozitivnu promjenu kao i hrabrost i sposobnost širokog okupljanja na ljevici i centru.

Smisao saveza Naša Hrvatska je jačanje povjerenja u institucije, u vlastite snage i sposobnosti i izgradnju Hrvatske u korist narodne većine s temeljnim vrijednostima odgovornosti, uključivosti, tolerancije i poštovanja, poručuje se u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene