Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo otvorenje

Krene pa stane: Pogledajte koliko ćete plaćati vožnju žičarom u promotivnom razdoblju, a koliko kasnije

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će Žičara Sljeme biti svečano otvorena u srijedu u podne, a za građane počinje raditi od četvrtka, u prvih mjesec dana s promotivnim cijenama karata, koje će kasnije biti više.

Žičara Sljeme radit će od 9 do 17 sati radnim danom te vikendom od 8 do 18 sati, a prvih mjesec dana bit će tzv. promotivno razdoblje, nakon čega se kratko zatvara zbog dodatnih radova na smanjenju buke, potom ide u redovan rad, rekao je Tomašević u utorak na konferenciji za novinare.

Uz ogradu da je žičara naslijeđeni "megalomanski projekt" bivše vlasti te da su sve analize pokazale kako se iz cijena karte nikada neće pokriti trošak od 537 milijuna kuna za njenu izgradnju, kao ni troškovi održavanja, Tomašević je predstavio cijene žičare.

U prvom, promotivnom razdoblju, bit će akcijske cijene za sve kategorije građana.

Za odrasle osobe cijena jednosmjerne vožnje bit će 30 kuna, a povratna karta 50. Za mlade (između 15 i 24 godine) te za osobe starije od 65 godina, cijena za jedan smjer bit će 20 kuna, a povratna karta 30 kuna. Za djecu do 14 godina kao i za osobe s invaliditetom koji ostvaruju pravo na besplatan pokaz ZET-a, žičara će biti besplatna.

Nakon promotivnog razdoblja koje će trajati oko mjesec dana, žičara se zatvara zbog radova nakon kojih se pušta u redoviti rad, uz drugačiji cjenik za tri kategorije građana.

U prvoj kategoriji su oni koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a, za njih će vrijediti cijene kao i za vrijeme promotivnog razdoblja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen tehnički pregled Hoće li sljemenska žičara napokon početi s radom? Voditelj projekta objasnio koliko Zagrepčani još moraju čekati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak o žičari Sljemenska žičara uskoro u pogonu, ali ne zato što su smanjili buku: Beroš mijenja pravilnik, tekst mu napisao Butković?!

U drugoj kategoriji su građani Zagreba, odnosno osobe koje u Zagrebu plaćaju porez i prirez, za odrasle osobe jedan smjer bit će 40 kuna, a povratna karta 70 kuna. Mladima i starijima cijena jednosmjerne karte bit će 25, a povratne 40, dok će za djecu do 14 godina i osobe s invaliditetom biti besplatna.

Za treću kategoriju su predviđene najveće cijene karata, a to su svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Odrasle osobe platit će 75 kuna jedan smjer i 125 kuna povratnu kartu, za mlade i starije cijena će biti 50 za jedan odnosno 75 kuna za dva smjera, a za djecu i invalide 20 odnosno 30 kuna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene