Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za nasilje u obitelji

Tomašević se nije pojavio na ročištu: "Ovo prelazi granicu ukusa. Ako ne dođe sljedeći put, dovest će ga policija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu sudac Slaven Vidmar za danas u devet sati zakazao je raspravu u sudskom postupku koji se protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića vodi zbog nasilja u obitelji. No rasprava je odgođena zbog Tomaševićeva nedolaska. On je svoju odsutnost opravdao službenim putem u Poljsku, gdje, kako je rečeno, boravi od 11. do 15. rujna. I to drugi put.

Na posljednjoj raspravi, koja je održana 30. travnja ove godine, sudac Vidmar "donio je nalog o vještačenju putem vještaka informatičke struke na okolnost vremena nastalih audiozapisa i fotozapisa načinjenih mobilnim telefonom" koje je sudu predala oštećena Mara Tomašević, a upravo taj nalaz trebao je biti tema današnjeg ročišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održane završne riječi Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji: "Ovdje sam zapravo ja žrtva" Slika nije dostupna nastavak suđenja Sestra Alojza Tomaševića na klupi za svjedoke: ''Nisam ju vidjela plavu i izudaranu. Sve je izmislila i lagala je''

"Sud je pismeni nalaz i mišljenje o provedenom informatičkom vještačenju zaprimio 10. srpnja. Za 12 je bila zakazana rasprava koja je na zahtjev odgođena te je nova zakazana za danas 11. rujna. Stranke su uz poziv za raspravu dobile i pisani nalaz vještaka. U sudski spis je 28. kolovoza zaprimljen podnesak branitelja optuženika u kojem moli odgodu današnje rasprave zbog toga što je službeno odsutan, a za što je priložena i dokumentacija", kazao je sudac Vidmar. Dodao je da raspravu nije odgodio te je strankama ponudio mogućnost čitanja nalaza vještaka, što su, zbog potrebe ispitivanja vještaka i okrivljenika, stranke u postupku odbile.

Sudac je novu raspravu htio zakazati već za 16. listopada, no branitelj okrivljenika, odvjetnik Željko Damjanac kazao je kako su i on i njegov branjenik spriječeni poslovni obvezama tijekom listopada. Nije im odgovarao ni 5. studenog, koji je sudac ponudio kao drugi datum, javlja portal Sbplus

"Ovo sada stvarno prelazi granicu dobrog ukusa jer ovdje se radi o hitnom postupku. Raspravu zakazujem za 18. studenog u 9 sati i ona neće biti odgođena, nego ću, ako se ne pojavi u sudnici, u devet sati i dvije minute izdati nalog policiji da stranku doprati u sudnicu", poručio je sudac Slaven Vidmar.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene