Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branimirova ulica

Novi veliki cestovni projekt na istoku grada: Tomašević otvorio važnu prometnicu, pogledajte kako izgleda

Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 6
Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 6 Josip Bandic/Cropix
Aktualno Galerija Otvoren novi produžetak Branimirove ulice Otvoren novi produžetak Branimirove ulice Foto: Grad Zagreb Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 2 Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 2 Foto: Josip Bandic/Cropix Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 3 Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 3 Foto: Josip Bandic/Cropix Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 4 Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 4 Foto: Josip Bandic/Cropix +2 Tomislav Tomašević otvorio produžetak Branimirove ulice - 5 Galerija 1/7 >>
Novi produžetak Branimirove ulice uključuje četverotračnu prometnicu s obostranim pješačkim i biciklističkim stazama i zelenim pojasovima u dužini od 1177 metara.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je otvorio najnoviji produžetak Branimirove ulice na istoku grada. Riječ je o jednom od važnih cestovnih projekata na istoku grada.    

Produžetak prema Brestovečkoj ulici jedan je od važnih cestovnih projekata na istočnom dijelu grada, a prva faza uključivala je izgradnju četverotračne prometnice, s obostranim pješačkim i biciklističkim stazama i zelenim pojasovima u dužini od 1177 metara.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić - 1 Užas u Zagrebu Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Time je završena prva od tri faze izgradnje kojom se uvodi važan novi prometni pravac u Sesvetama. Sljedeća u izgradnju kreće treća dionica od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ceste, dok će na kraju biti izvedena poveznica, odnosno dionica od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića koja je građevinski najsloženija jer uključuje nadvožnjak iznad potoka Vuger i Kašinske ceste te propust iznad planinarskog puta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na Markovom trgu gdje se zapalio muškarac - 1 Zapalio se muškarac Plenković vidno šokiran izišao na Markov trg: Svjedočio strašnim scenama, odmah je nazvao jednog ministra

"U inicijalnoj lokacijskoj dozvoli za drugu dionicu prometnica je planirana u nasipu kroz dolinu potoka Vuger s malim propustom preko potoka. To smo promijenili te se dolina potoka Vuger ostavlja u najvećoj mogućoj mjeri otvorena za pješački promet i najmanje moguće se zadire u postojeću šumu Novoselčina", istaknuo je gradonačelnik.

Ukupno je za sve tri faze Branimirove osigurano oko 20 milijuna eura iz gradskog proračuna.

Također, gradonačelnik je podsjetio da su osigurana sredstva za izgradnju 2.8 kilometra produljene Kolakove od Dankovečke do Branimirove, što je investicija od još 14 milijuna eura iz gradskog proračuna.

"Spajanjem produljene Kolakove i Branimirove otvorit ćemo značajan novi prometni koridor sjeverno od Avenije Dubrava i Zagrebačke ceste u Sesvetama i prometno rasteretiti središnje prometnice u ove dvije zagrebačke četvrti", istaknuo je Tomašević.

Dugoročni je cilj da se Avenija Dubrava i Zagrebačka ulica oblikuju kao ugodne gradske avenije s drvoredima i drugim elementima zelene infrastrukture.

Aktualno Hrvatski kapetan i 10 pomoraca zbog droge pred sudom u Turskoj: "Za mene bi bio šok da on ima veze s time" Turski trgovački brod - 1 Turski trgovački brod - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turski trgovački brod - 2 Turski trgovački brod - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turski trgovački brod - 3 Turski trgovački brod - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turski trgovački brod - 4 Hrvatska Hrvatski kapetan i 10 pomoraca zbog droge pred sudom u Turskoj: "Za mene bi bio šok da on ima veze s time" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene