Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostaju u zatvoru

Hrvatski kapetan i 10 pomoraca zbog droge pred sudom u Turskoj: "Za mene bi bio šok da on ima veze s time"

Aktualno Galerija Turski trgovački brod - 1 Turski trgovački brod - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turski trgovački brod - 2 Turski trgovački brod - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turski trgovački brod - 3 Turski trgovački brod - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turski trgovački brod - 4 Galerija 1/4 >>
Prvo ročište nakon osam mjeseci istražnog zatvora trajalo je deset sati. Novo ročište je sredinom srpnja.

Splitski kapetan Marko Bekavac ostaje u turskom istražnom zatvoru do 18. srpnja. Bekavac je zatvoren zbog pronađene droge na turskom trgovačkom brodu kojim je zapovijedao.

Prvo ročište održano je u ponedjeljak nakon osam mjeseci istražnog zatvora. Droga je na brod podmetnuta krajem prošle godine u Kolumbiji. Pri dolasku u tu zemlju Bekavac je tražio dodatno osiguranje broda, no nije ga dobio.

"Ročište je trajalo deset sati, pomorci su iznosili svoju obranu, tužitelj je dao svoj iskaz, odvjetnici su također sudjelovali u svom dijelu, svjedoci su dali svoje iskaze. Sve skupa je trajalo jako dugo, očekivali smo da će deset pomoraca biti oslobođeno, nažalost to se nije dogodilo, pa je zakazano sljedeće ročište za 18. srpnja", rekao je Neven Melvan iz Sindikata pomoraca.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica u Ferrariju - 1 Nije samo mama velikodušna Bartulica o Ferrariju i magarcu, otkrio čiji je te poručio: "Reći ću vam i zašto je baš crveni"

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav propust Trovanje u Dalmaciji: Dijete počelo nekontrolirano povraćati, a onda na teren otišla inspekcija

Brat Marka Bekavca uvjeren je u njegovu nevinost.

"Cijeli život naviga, nikad se nije bavio s nikakvim nečasnim radnjama, čovjek je OK, bio je rezervni sastav policije, dobrovoljac u ratu i stvarno je bio uvijek uredan. Za mene bi bio šok da on ima ikakve veze s time", rekao je Jozo Bekavac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene