Zagrebački gradonačelnik prije nekoliko je dana poništio natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada. Naposljetku je trebao birati između Reoma grupe i Pripuzova CE-ZA-R-a. No, neće biti tako...

Galerija Otpad - 5 Otpad Otpad +0 Otpad - 6

Nakon što je gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na području Grada Zagreba, Reoma grupa se žalila i Državna komisija prihvatila je žalbu. Tomašević je trebao birati između Reoma grupe i Pripuzova CE-ZA-R-a.

Danas su se oglasili iz C.I.O.S. grupe da je CE-ZA-R-ova ponuda bila treća najnepovoljnija u toj kategoriji, iako je "na istom natječaju u druge dvije grupe ponuda bila najpovoljnija". Odlučili su da se neće žaliti na poništenje natječaja. 

"Što se tiče odluke Državne komisije, koja je predmet Vašeg interesa, a na poticaj i današnje izjave gradonačelnika Grada Zagreba g. Tomislava Tomaševića, želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom - ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum", izvijestili su.

Također, naglašavaju da je evidentno da na području Zagreba izostaje najkvalitetnija usluga, "a u upitnost dolazi i povoljnost cijene" jer podjela cjelokupne nabave na manje segmente poput privremenog skladištenja, prijevoza, drobljenja i ponovnog prijevoza te na više gospodarskih subjekata - "pitanje je za neke druge institucije koje bi trebale provjeriti je li takav način postupanja u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi ili se želi pogodovati nekim drugim društvima".

Imaš pravo, ostvari ga U ljekarni vam moraju preuzeti stare lijekove, no znate li kud s uljem ili rabljenim ubrusima? I gdje najčešće griješimo kad odvajamo otpad

Petar Pripuz Pripuz tvrdi da je radio u javnom interesu: "Na ulicama je vladao kaos jer se otpad nije odnosio"

"Unatoč inovativnom rješenju sa dvije drobilice, koje je ljetos gradonačelnik javnosti predstavio kao rješenje problema glomaznog otpada te novootkrivenom bogatstvu koje se u tom glomaznom otpadu nalazi u vidu 50 posto vrijednih sirovina, a za što građani Zagreba do tada nisu niti znali, za pohvaliti je doprinos Gradske uprave i gradonačelnika Tomaševića koji "nesebično daruju" glomazni otpad s vrijednim sirovinama razrušenoj Banovini i koji se svakodnevno odvozi kamionima u Sisak", dodali su.

Kada se u pitanje dovodi postupak koji se odnosi na biootpad, postupak provjere je, kako kažu u Gradu u tijeku, a to će komentirati nakon zaprimanja povratnih informacija koje se na postupak odnose.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju