Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova objava na blogu

"Nakon nezapamćenog napada iz Vlade i orkestrirane medijske hajke pravo je čudo da je od Agrokora ostala ikakva vrijednost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić u novoj objavi na svom blogu poručio je kako je Vlada unatoč održivosti poslovnog modela Agrokora odlučila steći kontrolu nad koncernom pripremljenim manevrom.

Ivica Todorić od ranog je jutra aktivan na svom blogu. U objavi naslovljenoj "Što se događa kada država napadne poduzetnika" naveo je kako je Vlada unatoč održivosti poslovnog modela Agrokora odlučila steći kontrolu nad koncernom pripremljenim manevrom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPOMENUO I MARIĆA Bloger Ivica odgovorio i Ramljaku: "Vi ste u izravnom sukobu sa zakonom i vlastitim pamćenjem" Slika nije dostupna TODORIĆEVI NAPADI NA BLOGU Revizija je za 2016. utvrdila milijarde kuna duga i još sedam stvari koje trebate znati o zbivanjima oko Agrokora

Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti:

"Agrokor se u cijelom periodu svojeg poslovanja od 1989., zbog snažnog razvoja, susretao s raznim poslovnim izazovima, no oni su se uvijek rješavali. Krajem 2016. i početkom 2017. godine, Agrokor u potpunosti ostvaruje budgete i očekuje odličnu poslovnu godinu. Negdje u to vrijeme, unatoč održivosti poslovnog modela Agrokora, Vlada Republike Hrvatske odlučuje steći kontrolu nad Agrokorom kroz pripremljen manevar.

Vlada taj naum ostvaruje ciljanim širenjem dezinformacija i glasina. Kroz izravnu političku intervenciju Agrokor je kritično destabiliziran na početku 2017. godine. To je ključni poslovni događaj i ključno vrijeme u kojem će se analiziranjem rasvijetliti što se sa Agrokorom dogodilo i tko je za to stvarni krivac.

Iznosim činjenice o financijskoj situaciji u kompaniji kako bih ukazao na događaje koji su je dramatično promijenili.

Svaka uzbunjujuća, naročito ako je dezinformirajuća, netočna i tendenciozna, izjava vladinih dužnosnika uvelike utječe na burze, investitore i dobavljače. Upravo je to neodgovorna politika učinila Agrokoru. Kako bih to dokazao, objavljujem i podatke o nekonsolidiranim prihodima od prodaje u kumulativu, te dio prezentacije koju je Martina Dalić predstavila Vladi", napisao je Todorić. Tablice koje je objavio možete pogledati i na njegovu blogu.

U objavi je Todorić naveo popis dobavljača sa sastanka 27. 3. 2017. u Konzumu na kojem su dobavljači podržali njegovu upravu. To su, navodi, Kraš, Franck, AWT, Atlantic, Dukat, Vindija, TDR, Pet prom, Agrofructus, Mlinar, Zagrebačka pivovara, Unex, Podravka, Saponia, Granolio, Perutnina, Coca Cola, Karlovačka pivovara, Viro, Žito, Ricardo, Kutjevo, Alca, Pliva, Medika...

"Svim dobavljačima Agrokora i ovim putem želim posebno zahvaliti za sve godine uspješne suradnje uz zaposlenike Agrokora, oni su cijelo vrijeme bili motor rasta i uspjeha kompanije. Iskreno Vam hvala.

Od početka medijskih i političkih napada Vlade RH na Agrokor, kompanija je izgubila značajan dio vrijednosti. Ministrica Dalić trebala bi znati da svaka informacija o tržišnoj poziciji, proizvodnji, rastu ili padu može utjecati na tržišnu vrijednost tvrtke. Nakon nezapamćenog sinkroniziranog napada najviših dužnosnika Vlade i orkestrirane medijske hajke na management kompanije pravo je čudo da je od Agrokora ostala ikakva vrijednost", zaključio je Todorić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene