Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Agrokor

Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Aktualno Galerija +0 Ivica Todorić Galerija 1/1 >>
Ivica Todorić obratio se javnosti nakon pada financijskog vještačenja KPMG-a Poljska koje je predstavljalo ključni dokaz u slučaju Agrokor.

Nakon što je potvrđeno da je Visoki kazneni sud odbacio vještačenje koje je bilo ključni dokaz u slučaju Agrokor, bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić dao je izjavu za medije.

U obraćanju javnosti je poručio kako je od prvog trenutka vjerovao da će pobijediti na svakoj instanci.

"Znate što sam govorio, znate moje dokaze, sve što sam iznosio i nažalost sve se pokazalo istinom. Sve im se srušilo kao kula od karata, ali izgleda da nitko nije bio svjestan kolika se šteta radi. Nevjerojatno mi je da jedna država s velikim mogućnostima, stranim odvjetnicima, da nisu shvatili u koju se avanturu upuštaju. Od prvog trenutka sam govorio da ću pobijediti", rekao je na početku Todorić. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Azerbajdžanu - 6 Vrijedno iskustvo Nedavno su bili na rubu novog rata, sad ih je posjetio Plenković i ponudio hrvatsku ekspertizu: Poveo je i Filipovića sa sobom

Obrušio se na premijera 

"Sve zna Plenković u dlaku što ja imam i koji je zločin napravio. A ono što zna, a zna i država, čovjeku se zamuti u glavi koji su to iznosi. Strah me što će se dogoditi nakon svega. Županijska tužiteljica potpisala je ugovor s nekim tko nije vještak", nastavlja bivši vlasnik Agrokora.

"U ovoj zgradi mi se najavila tadašnja potpredsjednica Vlade. Sjedne preko puta mene i kaže da ću potpisati bez naknade predaju firme. Kaže mi - ti ćeš otići kod notara i maknut ćeš se iz firme. Sledio sam se. Takva ucjena, na takav način... Znao sam da to nije ona već Plenković. Odbio sam to.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nadzor granice s BiH Milanović o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu: "Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje"

Što ako DORH odluči nastaviti bez vještačenja?

Bez vještačenja moraju dati novu optužnicu, ali tu nema ničega, tu nema sadržaja, pazite oni su mene optužili da sam svoju firmu oštetio za milijardu i 300, a oni su ukrali milijarde u Ini. Ne bojim se nastavka procesa, to je sve mrtvo, Plenkovića ne interesira istina, njega samo interesira politička moć. On niti može dobiti sljedeće izbore, a teško će ih i dočekati", poručuje Todorić i nastavlja: 

"Po zahtjevu Plenkovića trebao sam Rusima predati privatnu firmu, to sam odbio. Napisali su onda zakon za sebe, banda je preuzela kompaniju, svi znate kako, da bi danas bila uništena kompanija, a da bi država dobila enormne zahtjeve za odštetu. Da je pravna država, netko bi politički, a i kazneno odgovarao", rekao je.

Na pitanje u vezi arbitraže je li stigao dokument iz Washingtona i piše li dokle je Arbitražni sud išao:

"Naravno da imam, ima i država i mi. Dobili smo sve, ali ne smijemo o tome govoriti jer je država zabranila. Hrvatska je nekoliko puta tražila da se ne objavi dokument, a mi smo inzistirali da bude javan proces, ali moramo poštovati odluku suda."

"Ne bojim se nastavka procesa, to je sve mrtvo. Ovo je pobjeda nad pobjedama."

"Mislim da je jedini izlaz iz svega ovoga da napadnemo svi zajedno Plenkovićevu hobotnicu jer mislim da je to jedini način da Hrvatska ne dođe u dramatičnu poziciju", zaključio je Todorić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene