Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije zbog nestašice goriva

Ovaj grad uvodi princip "par-nepar": Ograničava se upotreba vozila

Indijski grad New Delhi ograničit će upotrebu vozila u tjednu od 13. do 20. studenog kako bi se smanjilo onečišćenje zraka, rekao je u ponedjeljak ministar zaštite okoliša lokalne vlade, budući da je kvaliteta zraka ostala u "teškoj" kategoriji unatoč naporima za poboljšanje stanja.

Prema pravilu, vozilima s neparnim brojevima na registarskim pločicama bilo bi dopušteno da voze na neparne datume, a ona s parnim na parne datume.

New Delhi se često svrstava među najzagađenije gradove na svijetu svake godine uoči početka zime u studenom, kada blagi vjetrovi i niske temperature zadržavaju zagađivače emitirane iz mnogih izvora.

Kvaliteta zraka bila je 'teška' treći uzastopni dan u gradu u ponedjeljak, prema federalnom tijelu za kontrolu onečišćenja, prisilivši gradsku vlast da produži zatvaranje osnovnih škola do 10. studenog.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

"Postoji mogućnost da će onečišćenje zraka porasti nakon Diwalija", rekao je Gopal Rai, ministar okoliša Delhija, misleći na hinduistički festival 12. studenoga tijekom kojeg se bacaju petarde, koje su zabranjene, čime se još pogoršava onečišćenje zraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene