Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitska priča

Tea i pokojnica bile su slične, ali greške nije smjelo biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je otkrila tko je u Splitu pokopan umjesto žene za koju se jučer utvrdilo da je živa. Tko je pogriješio, policija ili patologija? Obje se strane međusobno optužuju, no jasno je da se ovo nije smjelo dogoditi, a netko bi trebao odgovarati.

Slavka Zuban iz Neorića greškom je pokopana u grobnici obitelji Burić. Prije mjesec dana nađena je u splitskoj luci, nije se znalo čije je tijelo. 'Otiskom prsta otkriven je identitet mrtve žene, riječ je o 44-godišnjoj ženi', rekla je Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske. Vjerovalo da se radi o 39-godišnjoj Tei Burić. Patolozi i policija povjerovali su tada ocu i majci, budući da su identificirali tijelo na patologiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kući je stigla u lijesu Žena čije je tijelo bilo posve prekriveno dlakom pokopana nakon 150 godina Slika nije dostupna Opovrgavaju optužnice HDSSB: Drmić je žrtva prijevare!

>> Pokopana je zapravo nestala 44-godišnjakinja

Obitelj Burić tijelo je pokopala u obiteljskoj grobnici u Drveniku kod Makarske, ali njihova kći nađena je kasnije živa. Oplakali su zapravo njima nepoznatu ženu, Slavku Zuban. Sudski vještaci kažu, šokirana obitelj može pogriješiti, ali ne smije griješiti policija. 'Prepoznavanje od strane obitelji krajnje je nepouzdana metoda', smatra Rade Stojadinović, sudski vještak.

Policija je reagirala prekasno. Jer da su otiske uzete s nađenog tijela u luci usporedili odmah, mučna bi se situacija izbjegla. Sada kada se zna identitet žene, nađene u luci, istražni sudac i patolog naložit će ekshumaciju. Na adresi u Splitu gdje je Slavka sama godinama živjela kao podstanar o njoj kažu sve najbolje. Mirna i povučena, radila je kao konobarica. Kažu, zaista je sličila na Teu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene