Nataša Novaković nova je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Galerija


Za predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tajnim je glasovanjem u petak u Saboru izabrana Nataša Novaković. Oporba je bojkotirala glasovanje.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Nataša Novaković: "Izjave premijera bile su neprimjerene i iznenadile su me. Neću komentirati na osobnoj razini" Nataša Novaković (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Nataša Novaković: "Otklonila bih rad na predmetu Plenkovića da se smatram pristranom"

Na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković dolazi s mjesta direktorice za radne odnose i ljudske potencijale u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Rođena je 1975. godine u Zagrebu, a završila je VII. gimnaziju te Pravni fakultet. Na Fakultetu političkih znanosti završila je magisterij te specijalistički studij za ljudske potencijale Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Nakon završenog Pravnog fakulteta radila je tri godine kao pripravnica u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu. U Uredu za socijalno partnerstvo bila je stručna suradnica za radno i socijalno zakonodavstvo do 2006. godine, kada se zapošljava u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Više je godina radila na poziciji pravne savjetnice glavnog direktora, da bi se potom specijalizirala samo za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala. Od 2013. godine bila je i koordinator inicijative Ujedinjenih naroda za društveno odgovorno poslovanje Global Compact lokalne mreže Hrvatska, kroz koji se angažirala na načelu antidiskriminacije i ekonomskog osnaživanja žena.

Članica je Upravnog odbora Hrvatske udruge žena u pravnoj profesijii gdje je angažirana na pitanjima rodne ravnopravnosti. 

Izjavila je da se na natječaj za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa javila jer se dugo bavila područjem prava, etike i antikorupcije, a nakon deset godina rada u HUP-u zaželjela se novih izazova.