Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor podupire objavu registra

Tko je kriv za velika porezna dugovanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica porezne uprave bila je izravna. Bivša vlast štitila je neplatiše.

'Nije stvar u poreznicima, odnosno referentima koji rade u postupcima ovrhe. Ti službenici nisu krivi oni su samo radili svoj posao na način kako je to od njih zahtjevao njihov nadređeni odnosno politika', rekla je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor i Dalić komentirale 'Kako je moguće da se Linić hvali da će se zadužiti za 5 milijardi kuna za saniranje zdravstva?' Slika nije dostupna U deset godina Vlada se hvali: Prva godina u posljednjih desetak bez rebalansa proračuna

Bivša premijerka Jadranka Kosor optužbe odbacuje. Rekla je da nije bilo nikakvih dogovora ili razgovora te da ona takvo što ne bi dopustila. 'Nikada mi nitko od ministar nije došao ili zatražio , odnosno izvjestio me da će intervenirati u nekom slučaju. Ja pozdravljam svaku inicijativu pa i ovu za uvođenjem reda', rekla je Kosor.

>> 'Naplatit ćemo dugove, makar uzimali i nećacima'

I bivša ministrica financija, Martina Dalić, rekla je da je jedini pritisak koji je ona vršila bio na neplatiše da plate što je moguće više poreza. 'Mislim da je uz listu trebalo objaviti i postupke koji se poduzimaju i koji su se poduzimali za naplatu ovih poreznih dugova', rekla je Martina Dalić, bivša ministrica financija.

Na listi nema vlasnika zvučnih tvrtki. U najvećem domaćem koncernu tvrde to je zato što oni poreznih popusta nisu nikada imali. 'Pa ova je lista otkrila da je zapravo vladao veliki nered. Ono što bi bilo zanimljivo da država objavi koji su najveći uplatitelji poreza ja sam siguran ako izuzmemo trošarine da bi Agrokor bio na prvom mjestu', rekao je Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik Agrokora.

Tko je kriv za nered državno odvjetništvo nema namjere istraživati. Lani su podnesene samo 102 prijave za utaju poreza, a 68 osoba je optuženo. Za zloupotrebe na štetu proračuna optuženo je još 267 osoba. Premalo za listu s više od 103 tisuće dužnika i 30 milijardi nenaplaćenog poreza. Dokaz je to da sustav očito ne funkcionira.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene