Ivana Petrović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)
Ivana Petrović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Slijedeće godine poskupljuju cigarete. Za oko dvije kune.Tako da ćemo skuplje plaćati užitak one nakon doručka uz jutarnju kavu. Ali ,što sad.Mi smo ionako sve moguće fore -rekao bi narod - već popušili pa možemo i malo skuplje cigarete.


Naši pušaći stoga će se okrenuti rezanom duhanu na ilegalnom tržištu ili cigarete kupovati preko granice u BiH. A svi koji puše i koji su branili BiH od velikosrpske agresije moraju jako paziti kad prelaze granicu. Jer ne znamo što od tamo može doletjeti.

Uhićenja u BiH

Ispada da je svaki Hrvat tamo pod nekom istragom ili optužnicom. I to ne bilo gdje, već isključivo u onim dijelovima u kojima su uspjeli obranit svoj dom mjesto obitelj prijatelje i susjede. I ima ih, prema dostupnim podacima oko 3700.

Zamislite vi to za BiH - 3700 Hrvata potencijalnih ratnih zločinaca što iz Hrvatske što iz HVO-a. Toliko ih valjda ni ad hoc sud za Kambodžu nije nabrojio.

Ratni zločin, ako je počinjen, nitko zdravog razuma neće negirati ili amnestirati. Ali bogme ni odobriti masovna pakiranja. Deset pripadnika vojske koja je branila svoje, uhićeno je u Orašju, dva dana nakon posjete hrvatskog premijera susjednoj nam zemlji i dan uoči katoličkog blagdana svih svetih. Koja poruka!

Cijeli Tjedni pregled Ivane Petrović možete pogledati u priloženom videu.