Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozili 40 ljudi

Tijekom vikenda palo više krijumčara migranata: Policija objavila detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Policijski službenici su na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke tijekom vikenda uhvatili više krijumčara koji su prevozili sveukupno 40 stranih državljana.

Policajci Policijske uprave karlovačke su tijekom vikenda uhvatili više krijumčara koji su prevozili sveukupno 40 stranih državljana.

Naime, u četiri odvojena slučaja petero stranih državljana – četiri muškarca i jedna žena, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje – osumnjičeni su da su s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, za veći broj stranih državljana i za određenu novčanu naknadu, dogovorili prijevoz preko Republike Hrvatske do drugih zemalja Europske unije, izvijestila je Policijska uprava karlovačka.

Tijekom postupanja policije na terenu 13. svibnja na području općine Cetingrad zaustavljena su dva osobna automobila talijanskih nacionalnih oznaka kojima su upravljali 39-godišnji i 30-godišnji državljani Rumunjske i koji su prevozili svaki po pet stranih državljana.

Pročitajte i ovo Šverc migranata, ilustracija - 6 Krijumčarenje migranata Gumenim čamcima prevozili strane državljane preko Save: Pali na naplatnim kućicama

Također, zaustavljen je i osobni automobil srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije, a koji je prevozio 10 stranih državljana te osobni automobil ukrajinskih registarskih oznaka u kojim je 29-godišnja državljanka Ukrajine prevozila šest stranih državljana.

Ujedno, policijski službenici su 14. svibnja na području Karlovca, u Cerovcu Vukmanićkom, zaustavili kombi vozilo mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Maroka i koji je prevozio 14 stranih državljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svi su u pritvoru U kratkom roku palo više krijumčara migranata: Policija otkrila detalje akcije

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i Iraka koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma petero osumnjičenih je kazneno prijavljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene