Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorirajući signal

Tijekom akcije 'Vlak je uvijek brži' projurio preko pruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na željezničko-cestovnom prijelazu Ilovcu u Karlovcu Hrvatske željeznice i policija održale su danas preventivno-edukativnu akciju "Vlak je uvijek brži" kojom upozoravaju na opasnost pri neopreznom prijelazu pruge, a upravo tijekom akcije preko pruge je, ignorirajući upozoravajući signal, projurio automobil.

Bez obzira na policiju i novinare s kamerama i fotoaparatima, jedan je Zagrepčanin baš u to vrijeme automobilom prešao preko pruge iako je na uređaju treperilo svjetlo, a čuo se i prodoran zvučni signal.

Šef karlovačkog kolodvora Željko Baršić rekao je kako je taj sudionik u prometu opasan i za sebe i za druge jer je neposredno nakon što je prošao preko pruge naišao vlak.

>> Od 1.1. skuplja vožnja vlakom?

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje

Voditeljica promocije HŽ Infrastrukture Zdenka Dokaza sa suradnicima vozačima automobila dijelila je promidžbeni materijal, pri čemu je isticala da je zaustavni put vlaka od 500 do 1500 metara te da ga strojovođa ne može zaustaviti na vrijeme ako se na pruzi zatekne automobil. Naime, važno je da vozači uvide da pogrešno procjenjuju brzinu i udaljenost vlaka jer je "vlak uvijek brži".

>> FOTO Ovako to izgleda kada naručuje kralj Saudijske Arabije!

Prošle se godine na željezničko-cestovnim prijelazima u Hrvatskoj dogodilo 45 nesreća u kojima je poginulo osam osoba, a 15 ih je teže ozlijeđeno. Uništena su i 534 polubranika.

Preventivna akcija "Vlak je uvijek brži" provodi se od 2000. godine. Prva ovogodišnja akcija održana je početkom svibnja u Sisku, danas je održana u Karlovcu, a do kraja studenoga slijede akcije u Vinkovcima, Benkovcu, Puli i drugim gradovima. (Hina)

>> VIDEO Skočio na tračnice da spasi muškarca

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene