Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovara sa svima

Orešković na sastanak pozvao i ministra turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar Tihomir Orešković i mimo razgovora s HDZ-om pokušava okupiti tim ljudi i što veću potporu za svoj budući mandat.

Mandatar Tihomir Orešković na sastanak je zvao Darka Lorencina, ministra turizma u SDP-ovoj Vladi, doznaje Dnevnik Nove TV. Lorencin je rekao da će se na sastanak odazvati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Bio je to jedan poziv samo za kavicu, pretpostavljam da gospodina Oreškovića prvenstveno zanima stanje u upravi, dakle u ministarstvu na temu turizma. Ne vidim uopće razloga da, osobi koja je dobila mandat od predsjednice, da na poziv ne prisustvujem razgovoru i da vidimo što ga interesira', rekao je Lorencin.

'Nije rekao izravno koja je tema, vidjet ćemo. Za sva ostala pitanja nadležana je moja stranka i o tom potom i vidjet ćemo. Međutim smatram da je tema sutrašnjeg razgovora isključivo resor', dodaje Lorencin.

Pitanje novinara, je li istina da za sastav nove Vlade traži disidente iz SDP-a ili tehnokrate iz HNS-a, Orešković nije htio konkretno komentirati.

"Imao sam neke diskusije sa svima, vrlo otvorene diskusije. Na kraju tražimo najsposobnije i najkvalitetnije ljude i u ovoj fazi smo sad otvoreni prema ljudima koji imaju nešto pružiti Hrvatskoj", kaže.

Osim razgovora s HNS-ovim Ivanom Vrdoljakom, kaže da je razgovarao i s drugima, ali imena nije htio spominjati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene