Obitelj opozvanog premijera Oreškovića MUP-ovu vilu na riječkoj Kostabeli, prema napisima Novog lista koristi kao ljetnu rezidenciju u kojoj obavlja i sastanke.


Iz Vlade nismo dobili službenu potvrdu o ljetovanju, a iz MUP-a su nam poručili kako se radi o štićenim osobama, zbog čega je ta informacija označena određenim stupnjem tajnosti.

Vezani članci Riječka luka, ilustracija Pijan zvao policiju i prijavio da je na brodu "sumnjiva naprava" pa završio iza rešetaka Bankomat Riječka policija uhitila pljačkaški trojac: Obijali bankomate "black box" metodom, domogli se 152 tisuće kuna

Opozvani premijer Tihomir Orešković, svoju je obitelj odveo na odmor u vilu na Kostabeli, koja je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova. Obitelj posjećuje koliko mu to obveze dopuštaju, potvrđeno nam je iz kruga bliskog premijeru, a u državnoj vili premijer, kako tvrdi Novi list, povremeno obavlja i poslovne sastanke.

"Zapravo najproblematičnije u cijeloj priči su navodni sastanci koje on održava u toj vili. Ustavni sud je donio odluku temeljem ustavne tužbe GONG-a da svi sastanci koji se održavaju u Vladi da javnost mora imati pristup informacijama tko dolazi na te sastanke", kaže Duje Prkut iz GONG-a.

Iz Banskih dvora nisu nam htjeli potvrditi ove navode, a iz MUP-a poručuju da su premijer i članovi njegove obitelji štićene osobe. "Svi podaci vezani uz provedbu mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora označeni su određenim stupnjem tajnosti, klasificirani su podaci i iz sigurnosnih razloga se ne mogu iznositi u javnosti", stoji u priopćenju MUP-a.

Iako to nije protuzakonito, bivšoj premijerki ovakvo što, kaže, nije padalo na pamet. "U tom slučaju bismo naravno morali znati i tko to plaća ako se radi o obitelji, a s druge strane ponavljam, dakle, njemu je izglasano nepovjerenje. On je proglašen automatski time i lošim premijerom i stvar je osobne razine i odgovornosti da se onda koristi infrastruktura Republike Hrvatske", ističe Jadranka Kosor.

HDZ koji je pokrenuo izlgasavanje nepovjerenja Orešković, SDP koji je to podržao ali ni Most koji je do kraja ostao uz Oreškovića - bez ikakvog komentara o okolnostima ljetovanja.

Vila na Kostabeli nalazi se na atraktivnoj lokaciji uz more između Rijeke i Opatije. Obitelj Orešković u vili, prema medijskim napisima, boravi već dvadesetak dana odnosno - nakon što je Sabor Premijeru izglasao nepovjerenje.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju