Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Tihomir Orešković jasno je poručio da ne misli dati ostavku te da nastavlja borbu, kako je rekao, za Hrvatsku.


Nakon što su se ranije tijekom dana javnosti obratili Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, nešto prije 14 sati po izlasku iz zgrade Banskih dvora, kratku izjavu za javnost dao je i sam premijer Tihomir Orešković. Odmah je dao do znanja kako se ne povlači s mjesta premijera.

Vezani članci Slika nije dostupna ANALIZA POLITIČKIH ANALITIČARA Tri razloga Karamarkovog neuspjeha Slika nije dostupna POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREMIJERA Otkrio je, kako tvrdi, pravi razlog svog rušenja

'Ja sam već i prošli tjedan rekao da je ovo bitka za Hrvatsku. Čuo sam Karamarka. Moja poruka je jasna. Ja sam dobio u Hrvatskom saboru povjerenje i idem se opet boriti i tražiti povjerenje. Poštujem HDZ kao stranku, ali Tomislav Karamarko je ogroman teret za ovu Vladu i za sam HDZ i ja sam uvjeren da će HDZ donijeti pravu odluku na kraju dana', rekao je ispred Banskih dvora Tihomir Orešković, ne odgovorivši na novinarski upit čije povjerenje uživa, odnosno da bez HDZ-a ne bi bio predsjednik Vlade.

Rano jutros, glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević Oreškoviću je priopćio daljnje korake HDZ-a koji je odlučio krenuti u njegov opoziv. Bez obzira na trenutno vrludanje u stavovima, i SDP će zasigurno krenuti u rušenje Tihomira Oreškovića.