Glavni Milanovićevi protukandidati, Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro zasad su bez reakcija na njegov skup. No od komentara se nisu mogli suzdržati u HDZ-u. Milanovićevo predstavljanje pratilo se i u drugim stožerima.


Milanović dobar, atmosfera premračna, nedostajala je kravata – tako je, u najkraćim crtama, prvi Milanovićev skup vidio profesor i politički analitičar Tihomir Cipek.

''Mislim da je on zapravo izvrsno, izvrsno detektirao što muči njegove birače'', smatra Cipek.

Njegov karakter, dobro je apostrofiran u sloganu i ne bi ga, smatra Cipek, trebao obuzdavati.

''Nekako mi se čini da je možda pao pod utjecaj medija koji su uvijek bili protiv njegova karaktera. Ja obrnuto mislim. Kad god je jednim onako ironičnim žalcom ubo svoje protivnike na jedan duhovit način, to se pokazalo uspješnim i dobio je pljesak'', govori Tihomir Cipek.

Bez odjeka u HDZ-u

Milanovićev nastup je bez službenih odjeka u HDZ-u. Premijer je uvjeren da postoji samo jedan scenarij – pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović. No sa stranačkog skupa u Bjelovaru ipak su opleli po SDP-ovu kandidatu.

''Ako netko želi biti predsjednik RH neka kaže čime se bavio i tko su poslovni partneri koji su mu plaćali njegove usluge jer ne znam koje su to bile usluge jer je rekao da se vraća u politiku jer mu je bilo dosadno'', kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jandroković: "Neka Milanović kaže tko su mu bili poslovni partneri. Isplaćivao si je minimalac i zakidao državu"

Predizborni skup Zorana Milanovića (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 2 Milanović i službeno počeo kampanju: "Nešto sam stariji i pomalo sijed, ali tu sam da se borim"

S ljevice, kojoj su najvažnija radnička prava, najoštrija kritika ide upravo na račun Milanovićeva odnosa prema radnicima. ''Izjava da više nema radništva u Hrvatskoj, da je radništvo supstitut radničkog je građansko te da će se on boriti za građane. Mislim da je on pokazao za koje građane bi se borio, a za koje ne'', poručila je Katarina Peović, predsjednička kandidatkinja Radničke fronte.

Prvi skup ispunio očekivanja

Predsjednički kandidat Ante Simonić smatra da stranački kandidati, koje god stranke, ne mogu ujediniti društvo pa ga intrigira Milanovićeva izjava da će surađiati s Vladom, koja god ona bila. ''Teško je tome povjerovati jer gospodin Milanović je eksponent SDP-a i on će činiti sve da osnaži SDP, poglavito kao priprema za parlamentarne izbore'', kaže Simonić.

Prvi veliki Milanovićev skup ispunio je očekivanja njegova biračkoga tijela, no za ostvarenje krajnjeg cilja, smatra Cipek, trebat će više.

''Treba vidjeti hoće li on i njegov izborni stožer biti sposobni da ta opća mjesta, te probleme našeg društva, te rane našeg društva, pretvore u jasne političke poruke'', kaže Tihomir Cipek.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju