Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko, a blizu

Test s velikim ulogom: Interes za pripreme za maturu raste, a ima i onih koje ne treba plaćati

Detaljna statistika lanjske državne mature pokazala je da su je maturanti napisali za trojku, a pokazala je i velike razlike u ocjenama u imeniku i na maturi. Bilo je odlikaša koji su pali, ali i onih koji su s dvojke skočili na peticu.

Iako je kraj školske godine još daleko, mnogi maturanti mislima su već u maturi. Test je to s velikim ulogom.

Uz gradivo u školi, tko želi znati više, čekaju ga i besplatne pripreme za maturu, zahvaljujući profesorima. No, velik dio maturanata dodatno plaća i privatne poduke i za njih interes raste.

Pročitajte i ovo Nasilje; ilustracija - 3 Policija traži napadače Napad na maloljetnike na Trgu šokirao građane: Policija još traži napadače, majka žrtve uputila apel

Kad se crta podvuče za prošlu godinu na razini države, razlika između zaključnih ocjena i onih na maturi je golema.

Od oko 5000 maturanata s peticom iz hrvatskog, na državnoj maturi odlično je bilo jedva njih pola. Kod matematike razlika je još i veća. Čak 126 učenika palo je testove iz predmeta iz kojih su imali peticu na kraju završnog razreda.

Pročitajte i ovo Snijeg Osjeti se u kostima Zima se nije osjetila u ni jednom dijelu Hrvatske: Južina mnogima zadala muke

Od izbornih predmeta, učenici su najlošije napisali fiziku, s prosječnom ocjenom 1,95, a to je predmet koji svake godine piše najviše učenika, a lani ju je pao svaki drugi učenik.

Više detalja o rezultatima te besplatnoj pripremi za maturu pogledajte u prilogu reporterka Dnevnika Nove TV Line Dollar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene