Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski proizvođači terana nisu dobili odgovor što bi trebali učiniti - ni iz Zagreba ni iz Bruxellesa.


Na redovitom sastanku hrvatskog Ministarstva poljoprivrede s tijelima poljoprivredne uprave Europske komisije, nije se raspravljalo o prihvaćanju hrvatske vinske liste.

Vezani članci Afera Janaf: Propadaju EU projekti - 1 Mogu li europski milijuni propasti zbog afere Janaf? Zbog sumnje u mito poništavaju se dva velika i važna natječaja Slika nije dostupna Istarski teran izbačen sa slovenskih polica: 'Potez slovenskih kolega nije fer'

No, razmatrala se problematika zaliha hrvatskih vina na europskom tržištu. Vinari svoje etikete neće morati mijenjati do berbe 2013. Takvim su ishodom zadovoljni iako će, kažu, zadovoljstvo biti potpuno tek kad obrane i ime Teran.

>> Istarski vinari: Teran ostaje Teran!

'Ja sam uvjeren da će se to završiti na dobrobit svih naših proizvođača Terana, na način da oni i dalje mogu koristiti ime koje je ovdje već stoljećima. Jedino što je dobro je što smo mi dobili zapravo potvrdu da ćemo s njima moći trgovati na način kao što je to bilo i do sada bez potrebe da ih ponovo etiketiramo, da ih povlačimo s tržišta', kazao je predsjednik udruge Vinistra Ivica Matošević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook