Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŽAR U PETRINJI

Tek su se oporavili od potresa, a sada im je buktinja progutala proizvodnu halu u kojoj je zaposleno 30-ak žena: "Ne znam što ćemo"

Požar pogona tekstila u Petrinji - 5
Požar pogona tekstila u Petrinji - 5 Danijela Žugaj/Facebook
Aktualno Galerija Požar pogona tekstila u Petrinji - 5 Požar pogona tekstila u Petrinji - 5 Foto: Danijela Žugaj/Facebook Požar pogona tekstila u Petrinji - 7 Požar pogona tekstila u Petrinji - 7 Foto: Danijela Žugaj/Facebook Požar pogona tekstila u Petrinji - 6 Požar pogona tekstila u Petrinji - 6 Foto: Danijela Žugaj/Facebook Požar pogona tekstila u Petrinji - 8 Požar pogona tekstila u Petrinji - 8 Foto: Danijela Žugaj/Facebook +3 Požar pogona tekstila u Petrinji - 4 Galerija 1/8 >>
Policija je objavila uzrok požara u pogonu proizvodnje tekstila u Petrinji. Materijalna šteta iznosi dva milijuna kuna. Vlasnica te male domaće tvrtke je očajna. Zapošljava 27 žena, a izgorjele su joj mašine za rad i roba koja je čekala na isporuku. Brzom intervencijom vatrogasaca izbjegnuta je još veća tragedija.

27 žena zaposleno je u krojačkom obrtu i radionici u Petrinji, a sada je vatrena buktinja progutal halu u kojoj su se nalazile mašine i proizvedena odjeća male domaće tvrtke, vlasnice Danijele Žugaj. 

Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu su izvijestili kako su obavili očevid i utvrdili kako je do požara došlo uslijed kvara na priključnom kabelu od razvodnog ormarića do vanjske jedinice klima uređaja, ili na samoj vanjskoj jedinici klima uređaja.

Požar se proširio po cijeloj unutrašnjosti pogona na gorive materijale i strojeve koji su u potpunosti izgorjeli, kao i krovište pogona. Petrinjski vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili nešto prije ponoći u ponedjeljak, a ugasili su ga u utorak oko 4 sata ujutro. Materijalna šteta procijenjena je na dva milijuna kuna.

Danijela Žugaj kaže da su za nekoliko dana trebali preseliti u novi prostor u Moščenice, a da je sreća u nesreći to što im je izgorio jedan pogon, dok je drugi pogon spašen brzom intervencijom vatrogasaca. 

"Mi moramo nastaviti raditi dalje, zapošljavamo 27 žena. Za nekoliko dana, kada dobijemo struju, selimo u novi prostor u Moščenice. Izgorio nam je dio mašina, materijali, odjeća koju radimo...imamo s čim započeti ponovo, ali ove mašine su jako skupe. Vatrogasci su bili brzi, inače bi nam sve izgorilo", prepričava užasnuta događajem. 

Njena tvrtka šiva radnu odjeću koju prodaje po cijeloj Hrvatskoj. 

"Požar nas je unazadio, izgorjele su gotove stvari, evo ne znam što ćemo. Dođe mi stvarno da više ništa ne radim", kaže nam Danijela.

Pročitajte i ovo Požar pogona tekstila u Petrinji ŠTO ĆE BITI S RADNICIMA? Policija objavila uzrok požara koji je progutao pogon tekstila u Petrinji: Materijalna šteta je oko 2 milijuna kuna

Na Facebooku se zahvalila svima koji su joj pomogli. 

"Duga noć i još duži dan na adresi Mile Vod. Ako mene pitate rekla bih, ne meni se takve stvari ne događaju, ali ipak su se dogodile. Jedna od hala za proizvodnju nestala je u par minuta. Šok. Strah. Nevjerica.

Utvrđeno je da se klima zapalila. Izgorjelo je skladište sirove i gotove robe te jedan dio pogona sa ukupno 13 strojeva i nekoliko ručnih manjih strojeva. Šteta je ogromna. Pomisliš ne mogu više, a onda toliki dobri ljudi koji ti priskoče u pomoć promijene sav onaj negativan naboj i stav.

Hvala svim mojim dragim i dobrim susjedima koji su se stvorili sa svih strana.

Hvala gradonačelnici Magdaleni Komes koja je došla iza 2 sata ujutro sa svojim suradnicima, pročelnikom, direktorima Privrede i Komunalca, članovima UGP-a svim poslovnim partnerima, prijateljima, kumovima....

Najveća HVALA tim divnim ljudima vatrogascima grada Petrinje na hitnoj intervenciji i što su zaustavili vatru da ne dođe do potpunog uništenja. Hvala Vam što postojite svi Vi! Doslovno par dana prije preseljenja u novu Halu. I to je nažalost život. Sutra je novi dan", napisala je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene