Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacrt zakona u raspravi

Ogorčeni na Uber: Taksisti u Ministarstvo donijeli kutije s 5000 primjedbi

Taksisti predali pet tisuća primjedbi na novi nacrt zakona (Foto: Pixell)
Taksisti predali pet tisuća primjedbi na novi nacrt zakona (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Taksisti predali pet tisuća primjedbi na novi nacrt zakona (Foto: Pixell) Taksisti predali pet tisuća primjedbi na novi nacrt zakona (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Taksisti idu u ministarstvo (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Predstavnici taksista predali su u Ministarstvu mora, prometa i veza kutije s čak 5000 primjedbi i prijedloga na nacrt Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji je u javnoj raspravi.

Predstavnici Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Radio Taxija, Eko taxija, Udruženja taksi obrtnika Dubrovnik, Udruge za promicanje auto taksi prijevoza – Radio Taksi Split i Udruge VG Taxi u petak su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predali više od 5000 primjeraka primjedbi i prijedloga na nacrt prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Pročitajte i ovo Prosvjed taksista, arhiva (Foto: Pixell) Kaznene prijave Podneseni prvi zahtjevi: Taksisti zbog Ubera od države traže nadoknadu štete od 100 milijuna kuna Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "loše napisan" Taksisti bijesni zbog prijedloga novog zakona, a ministru je prigovorio i vlastiti stranački kolega

Taksisti su primjedbe donijeli u kutijama jer je riječ o oko 70.000 listova. 

Primjedbe se uglavnom odnose na reguliranje rada Ubera, a taksisti, kako su kazali njihovi predstavnici, smatraju da ih Ministarstvo ignorira. Naglasili su kako već dvije godine pokušavaju na sve načine ukazati da tvrtka Uber krši zakone, neke presude to su već i potvrdile, ali, kako kažu, "umjesto kazne Vlada im je odlučila pokloniti zakon po njihovoj mjeri, a na štetu građana, prije svega njihove sigurnosti".

Uber: Elektronička aplikacija alternativa zastarjelom taksimetru

Na potez taksista reagirali su iz Ubera gdje kažu da pozdravljaju što je "prepoznala potrebu za regulativom koja će koristiti hrvatskim građanima, gradovima i gospodarstvu".

"Uvođenje elektroničke aplikacije kao alternative zastarjelom taksimetru te prepoznavanje učinkovitosti GPS-a bitan je korak prema digitalnoj transformaciji hrvatskog društva jer pokazuje da razvoj slijedi smjernice Europske komisije i najbolje regulatorne prakse iz država EU-a", poručuju iz Ubera.

Iako novim zakonom nije prihvaćen njihov prijedlog, za kojeg kažu da je u skladu s preporukama Europske komisije, u Uberu smatraju da će reforma donijeti brojne dobrobiti hrvatskim građanima poput mogućnosti zapošljavanja, većeg izbora na tržištu za korisnike usluga prijevoza, nižih cijena i bolje kvalitete. 

Pozvali su građane da putem sustava e-Savjetovanje komentiraju prijedlog zakona koji nastoji liberalizirati tržište autotaksi prijevoza.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene