Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorio Ban Ki-Moona

Tadić u UN-u: Mesićeva izjava mahanje je sabljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić osudio je u UN-u nedavnu neformalnu izjavu predsjednika Stjepana Mesića.

Na raspravi Vijeća sigurnosti UN-a o stanju na Kosovu tadić je oštro je osudio nedavnu neformalnu izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da bi upotrijebio vojsku u slučaju da Republika Srpska organizira referendum o otcjepljenju od BiH, kao 'opasnu i ratnohuškačku'. 'Oštro osuđujemo izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koja je opasna, ratnohuškačka i mahanje sabljom', rekao je Tadić na kraju sjednice Vijeća sigurnosti UN-a replicirajući na prethodnu raspravu o Kosovu. U svom govoru u raspravi o Kosovu, Tadić nije spominjao Mesićevu izjavu, a osudu je uklopio u reakciju na istup u raspravi veleposlanika Bosne i Hercegovine, članice Vijeća sigurnosti UN-a od 1. siječnja.

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u Slika nije dostupna Mesić lobira za ulazak Hrvatske u VS UN-a

>> 'Pripojenjem RS Srbija bi došla do Karlovca'

'Nema opravdanja za prijetnju uporabom sile protiv Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje zapadnog Balkana. Srbija kategorički odbacuje takve provokacije a očekuje i od svake druge odgovorne strane da učini isto. Toga smo imali dosta', rekao je Tadić. Tadić je istodobno istaknuo da 'Srbija ostaje temeljito predana suradnji s Hrvatskom i svim drugim članicama UN-a u rješavanju svih bilateralnih i regionalnih pitanja'. Kazao je i kako će Srbija podržati ulazak u Europsku uniju svih zemalja regije.

U tom kontekstu srbijanski je predsjednik izrazio punu potporu suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti BiH kao i snažno protivljenje podjeli BiH, dodajući kako Beograd ohrabruje nužne ustavne promjene u BiH u interesu njezinog ulaska u euroatlantske integracije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene