Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posvećena borbi protiv pirata

Sanader idućeg tjedna predsjeda sjednicom VS UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader predsjedat će sljedećeg tjedna u New Yorku sjednicom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda posvećenoj stanju u Somaliji i borbi protiv pirata, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Kako je priopćeno, Sanader će predsjedati sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a na visokoj razini koja će na inicijativu Sjedinjenih Država biti posvećena situaciji u Somaliji i borbi protiv piratstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorio Ban Ki-Moona Tadić u UN-u: Mesićeva izjava mahanje je sabljom Slika nije dostupna Hrvatska u VS 'Terorizam postao dio naše svakodnevice'

Odlukom Vijeća sigurnosti od 2. prosinca 2008. donesene su mjere za jačanje međunarodne suradnje u suzbijanju piratstva, posebice ispred somalijske obale, priopćeno je.

Na inicijativu Sjedinjenih Država, koju su podržale i ostale članice Vijeća sigurnosti, na tu temu će se održati sjednica na visokoj razini u utorak 16. prosinca. Očekuje se da će na sjednici sudjelovati američka državna tajnica Condoleezza Rice, ministri vanjskih poslova kao i drugi visoki dužnosnici zemlja članica Vijeća sigurnosti, stoji u priopćenju hrvatske Vlade.

Ovog je tjedna u New Yorku boravio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je također predsjedao tematskom raspravom Vijeća sigurnosti UN-a, posvećenoj prijetnji koju za međunarodni mir i sigurnost predstavlja globalni terorizam.

Tu je temu predložila Hrvatska kao nestalna članica Vijeća sigurnosti koja u prosincu predsjedava Vijećem.

Tijekom tematske rasprave u utorak Mesić se u svom govoru zauzeo za jačanje globalne solidarnosti, povjerenja i univerzalnosti u borbi protiv globalnog terorizma, uz okretanje dubljim uzrocima terorizma i davanje središnje uloge UN-u u toj borbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene