Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijeka zadovoljna

Swobodino izvješće: Josipović neugodno iznenađen, Kosor zadovoljna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska može postati punopravna članica Unije najranije 2013., a najkasnije godinu poslije, rekao je izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hanes Swoboda.

Pristupne pregovore može završiti u lipnju ove godine. Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta izglasao je prijedlog rezolucije o napretku Hrvatske. Swoboda je izrazio nadu da je ovo njegovo posljednje izvješće, da pred Hrvatskom neće biti novih prepreka nakon što je sa Slovenijom postignut dogovor o arbitražnom sporazumu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lupali po stolovima VIDEO Pogledajte kako je Plenković reagirao na totalni kaos u Saboru! Oporba mu nije dala do riječi Brodogradilište Brodosplit "Opetovane subjektivne interpretacije" Nastavlja se sapunica: Brodosplit od Ministarstva zatražio suglasnost za objavu komunikacije

>> Josipović: Svi moramo stisnuti gas do daske

'Prvo, moram priznati da me je neugodno iznenadilo. Želja sviju nas je da Hrvatska što prije u EU', istaknuo je hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Premijerka Jadranka Kosor pozdravila je izvješće Swobode. 'To je sjajna vijest, ja to pozdravljam, zahvaljujem gospodinu Swobodi na izvrsnom izvješću', rekla je.

Vesna Pusić, predsjednica Odbora za praćenje pregovora s EU, u komentaru je bila suzdržanija. 'Ovisit će o našem entuzijazmu, živahnosti, da prezentiramo slučaj Hrvatske u svim parlamentima, da pokažemo koliko nam je stalo, što smo napravili, da pokažemo da je to nešto o čemu vodimo računa', smatra Pusić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene