Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na lošem glasu

Svjetski mediji u čudu: Sanader ukinuo Božić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božić je u Hrvatskoj zabranjen, prenose svjetski mediji koji se čude izjavi premijera Ive Sanadera o zabrani božićnih poklona i domjenaka.

'Hrvatski je premijer zabranio božićne i novogodišnje domjenke u javnom sektoru zbog globalne financijske krize. Državnim firmama i organizacijama rečeno je da im nije dopušteno kupovati božićne poklone', prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena optužnica za Planinsku Sanader ide na treće suđenje Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi!

'Možda je prerano govoriti o Božiću, ali globalni financijski slom uzima danak u mnogim zemljama, pa je tako u Hrvatskoj premijer rekao da Božić mora biti ukinut kako bi se zemlja mogla što bolje nositi s krizom.

U Hrvatskoj se odvijaju zaista ozbiljne stvari kada je građanima naređeno da stegnu remenje do te mjere da čak ove godine ne smiju uživati u božićnom i novogodišnjem razdoblju. U zemlji su zabranjeni svi festivali', piše Digital Journal u članku pod nazivom 'Božić 08 zabranjen u Hrvatskoj'.

>> Sanader zabranio božićne darove i domjenke

>> Zamrzavanje rasta plaća, ukidanje darova za Božić...


Hrvatska je Vlada prije nekoliko dana i zaključkom sve proračunske korisnike i trgovačka društva u državnom vlasništvu obvezala na provođenje mjera štednje, zbog čega je zabranila kupovinu prigodnih božićnih i novogodišnjih darova, organizaciju i održavanje božićnih i novogodišnjih domjenaka.

Osim zabrane blagdanske potrošnje, Vlada je za svoje građane priredila još jedan udarac. Prema prijedlogu štedljivog proračuna sljedeće godine nema povišica.

Zbog takvih je mjera hrvatski premijer u jednom od najutjecajnih medija 'Forbesu', zaradio nadimak Grinč, a na Facebooku kolaju njegove fotografije na kojima je zelen poput popularnog škrtog lika iz crtića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene