Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štednja na svim razinama

Sanader zabranio božićne darove i domjenke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svima koji ovise o državnom proračunu strogo je zabranjeno kupovanje božićnih darova i organiziranje blagdanskih domjenaka, odlučeno je u Banskim dvorima o mjerama štednje. Tako zaposlenici moraju štedjeti i na reprezentaciji.

Hrvatska Vlada danas je i zaključkom sve proračunske korisnike i trgovačka društva u državnom i pretežno državnom vlasništvu obvezala na provođenje mjera štednje.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Slika nije dostupna Crne prognoze za 2009. 'Neće se pričati o plaćama već o radnim mjestima'

U tom cilju zabranjuju se kupnja prigodnih božićnih i novogodišnjih darova, kao organizacija i održavanje božićnih i novogodišnjih domjenaka, a Vlada obvezuje proračunske korisnike i tvrtke u državnom vlasništvu na racionalizaciju svih troškova, osobito na maksimalno smanjenje troškova reprezentacije, Vladini su zaključci koje je prenio premijer Ivo Sanader.

Poručuje pritom kako se sredstva za navedene namjene ne mogu preraspodijeliti za druge rashode, jer onda to, napominje, ne bi bila štednja.

Premijer je podsjetio da se početkom tjedna na skupu sa sindikatima, poslodavcima, predstavnicima lokalne uprave i samouprave i tvrtki u pretežno državnom vlasništvu razgovaralo kako bi trebalo postupiti u idućih godinu dana s obzirom da u globalnoj financijskoj krizi 'Hrvatska sigurno neće ostati neokrznuta'.

'Ne prizivam nikakvu tešku kriznu situaciju, ali ne možemo misliti da će kriza proći pokraj Hrvatske', rekao je premijer.

Najavio je da će se, nakon konzultacija sindikata, u ponedjeljak ponovno razgovarati sa socijalnim partnerima, te smatra kako se s predloženim mjerama može izbjeći kriza.

'Nije nikakva panika, ali moramo biti ozbiljni. Siguran sam da ćemo za godinu dana biti u boljoj situaciji ako ove mjere provedemo', kazao je premijer.

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Zakona o zaštiti prirode, te više zakonskih tekstova o potvrđivanju sporazuma s Komisijom Europskih zajednica o financijskoj pomoći i financiranju višegodišnjih operativnih programa u okviru programa IPA.

Suglasnost je dobila i objava Pravila o državnoj potpori u sektoru čelika, odnosno prijevod izvornika Europske komisije.

Time se dokumentom definitivno sprečava narušavanje tržišnog natjecanja u tom sektoru, jasno definira da se tvrtkama u tom sektoru ne mogu davati potpore 'za gašenje vatre' nego samo ako imaju mogućnost opstanka na tržištu.

Vlada se danas suglasila i da se u proračunu za iduću godinu u razdjelu Ministarstva poljoprivrede osigura 10 milijuna kuna za sufinanciranje troškova otkupa maslinovog ulja proizvedenog iz domaćih maslina ovogodišnjeg roda, a u svrhu prerade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene