Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Draženu Slavici

Svjedok: Na Kornatima je bilo stravično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je 2007. godine živote izgubilo 12 vatrogasca.

Danas je svjedočio vojnik Saša Hlebnjak koji je kobnog dana bio na Kornatu kao pripadnik protupožarnih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Draženu Slavici Vatrogasni vještak: Požar na Kornatu nije bilo moguće gasiti bez kanadera Slika nije dostupna Kornatska tragedija Otac poginulog svjedoku: Zašto praviš nerede na mojem grobu?

'Da ima stradalih vatrogasaca doznali smo tek po dolasku na Kornat helikopterom', rekao je Hlebnjak.

Vatrogasac Darko Cvitan na dan tragedije gasio je požar u zaleđu Vodica. Iz JVP-a su ga zvali da ide oko 16 sati gasiti požar na Kornat.

'Nitko mi nije govorio da ima mrtvih, pa ni Dražen Slavica kad smo došli u vojarnu u Šibenik. Shvatio sam da se nešto događa jer su došli novinari, no nije mi ništa rekao prije ulaska u helikopter. Kada mi je potom rekao da ima stradalih, ja sam mu rekao da s nama ne trebaju ići djeca iz DVD-a. Tek po dolasku na Kornat doznao sam da ima šest mrtvih vatrogasaca. Ozlijeđeni vatrogasci nisu imali odjeću na sebi, bili su ispečeni, zglobovi su bili odvojeni od tkiva, bilo je stravično', rekao je Cvitan.

Vatrogasac Dino Durović kobnog dana bio je na požarištu na Hvaru.

'Čuo sam se telefonom u 14:48 sati sa svojim rođakom vatrogascem Antom Juričevom Mikulinom i rekao mi je da su desantirali na Kornat. Nikakvih problema nije bilo u uspostavi veze. Tada nije zvučao kao da je u opasnosti. Kada sam kasnije čuo da ima stradalih na Kornatu, odmah sam zvao rođaka, no telefon mu je bio isključen', rekao je Durović.

Vitomir Rameša, pomorac iz Murtera, kobnog dana bio je u svojoj konobi na Kornatu.

'Spašavanje vatrogasaca počelo je poslije 17:30 sati. Prenosio sam ozlijeđene vatrogasce, nisu mogli govoriti. Sva im je odjeća bila izgorena. Bili su opečeni. Ja sam im davao piti. Policiji sam govorio da ih što prije prevezu u bolnicu, no rečeno mi je da moraju čekati odobrenje', rekao je Rameša.

U 28 ročišta ispitano je 85 svjedoka, a suđenje koje je počelo prije više od godinu dana nastavlja se u siječnju. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene