Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjedoci protiv Glavaša svjedoče u ponedjeljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo istražno ročište protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. održat će se u ponedjeljak, a saslušat će se trojica svjedoka.

- S istragom će se krenuti prije godišnjih odmora, a nastavak slijedi u rujnu, kazao je glasnogovornik i istražni sudac tog suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Slika nije dostupna Suđenje Branimiru Glavašu Svjedok Zakanji: Fehir je mali ubojica

Osim prvog saslušanja u ponedjeljak istražni sudac Zdenko Posavec prije godišnjih odmora zakazao je još jednu raspravu za četvrtak, 20. srpnja, kada bi trebao ispitati dvojicu svjedoka.

U istražnom zahtjevu Državno je odvjetništvo zatražilo saslušanje 45 svjedoka te provođenje dodatnih sudsko-medicinskih i balističkih vještačenja.

Ante Madunić, jedan od Glavaševih odvjetnika koji je u odbijenim žalbama tražio obustavu kaznenog postupka ili vraćanje predmeta istražnom sucu na ponovno odlučivanje, kazao je kako će i obrana predložiti svoje svjedoke. No, Madunić još nije precizirao koliko će svjedoka predložiti.

Prema Madunićevim riječima, na prvom istražnom ročištu pojavit će se i Glavaš, no on svjedocima ne bi trebao postavljati pitanja. 

U predistražnom postupku nezavisni saborski zastupnik Glavaš je pred istražnim sucem odbacio sve optužbe tužiteljstva koje ga tereti za zlostavljanje troje srpskih civila te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag.

Fehira, bivšeg pripadnika osječke postrojbe kojom je 1991. zapovijedao Glavaš, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene