Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izmijenom Zakona o zdravstvenom osiguranju ne ukida se prijevoz za pacijente. Izuzeti su djeca do 18 godina, osobe koje se liječe u inozemstvu, darivatelji organa itd.


Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je, kako stoji u priopćenju Ministarstva, oštro odbacio grube manipulacije, insinuacije i dezinformacije Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske da je izmjenom Zakona o zdravstvenom osiguranju ukinuta naknada za prijevoz za korisnike zdravstvenih usluga na brdsko-planinskim područjima od posebne državne skrbi i otocima.

Vezani članci Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad Sindikat o današnjem napadu u Ivanić Gradu: ''Gotovo je nemoguće raditi ovaj posao u atmosferi straha od mogućih napada'' Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sastanak o restrukturiranju Uljanika bez ministra i sindikata: "Očito je to namješteno"

'Građani na spomenutim područjima imat će, kao i svi ostali građani Republike Hrvatske, pravo korištenja naknade za troškove putovanja pod jednakim uvjetima, a to je ako ostvare zdravstvenu uslugu 30 kilometara izvan boravišta ili prebivališta, ako tu uslugu ne mogu dobiti u mjestu prebivališta', navodi se u priopćenju.

Skupine koje su izuzete na spomenutim područjima su djeca do 18 godina, osobe upućene na liječenje u inozemstvo, darivatelji organa, tkiva ili stanica, te kronični bubrežni bolesnici na hemodijalizi.' Ovim Zakonom građani Republike Hrvatske izjednačeni su u pravima korištenja putnih troškova na svom području Republike Hrvatske', stoji u priopćenju koje je potpisao ministar zdravstva Darko Milinović. (hina)