Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NHS traži uključivanje socijalnih partnera u zdravstvenu reformu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikati u otvorenom pismu od ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića zatražili su da već u najraniju fazu najavljene zdravstvene reforme uključi predstavnike sindikata, poslodavaca, umirovljenika i udruga pacijenata.

Jedino takav zajednički rad, prema njihovu mišljenju, može dati kvalitetne, održive i društveno prihvatljive promjene u zdravstvenom sustavu.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna Milinović najavio 'Svi građani imati će pravo korištenja naknade za troškove putovanja'

Sindikalci su podsjetili na dosadašnja loša iskustva, kada su u pripremi reformi socijalni partneri bili uključivani tek u kasnijoj fazi, te su naglasili kako očekuju da se to ne ponovi.

Sustav zdravstva mora, uz počivanje na solidarnosti, biti i socijalno pravedan, te omogućavati svima jednako pravo na preventivu i liječenje. Nikome zbog slabijeg imovinskog stanja ne smije državni sustav zdravstva uskratiti ili u smanjenom opsegu pružiti zdravstvenu uslugu i pomoć.

Također, u tom sustavu nitko ne može imati prednost pri primanju usluge ili njenoj kvaliteti zbog toga jer je bogatiji ili društveno moćniji i utjecajniji, poručili su sindikalci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene