Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zločinačko udruženje

Pali šverceri duhana: Oštetili državni proračun za 47 milijuna kuna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je u suradnji s USKOK-om dovršila višemjesečno kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca koje se sumnjiči su da su ilegalnim uvozom i preprodajom duhana oštetili državni proračun ga više od 47 milijuna kuna.

Petorku se sumnjiči da su od veljače ove godine u inozemstvu kupovali velike količine prešanog duhana u listu, kojeg su zatim, bez prijave na granici i plaćanja trošarine, unosili u Hrvatsku, skladištili na području Zagreba i zatim dalje preprodavali na području cijele Hrvatske.

Procjenjuje se da su na taj način ilegalno u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 54 tone duhana u listu, čime su Državni proračun oštetili za najmanje 47.059.200,00 kuna, dok su za sebe stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje 2.7 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Model nestajućih trgovaca Palo zločinačko udruženje: Uvozili automobile, varali na porezu i oštetili državni proračun za gotovo 4 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako je pala šibenska sutkinja MUP objavio detalje uhićenja Maje Šupe: Šest tisuća eura prvo je sjelo na račun majke...

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv petorke (1999., 1968., 1985., 1991., 1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, izbjegavanja carinskog nadzora u sastavu zločinačkog udruženja i nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene