Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski bračni par i njihovo dvoje malodobne djece, koji je su se jučer poslijepodne otisnuli gumenjakom od Dugog Rata prema Braču, pronađeni su danas neozlijeđeni oko 10 sati u Bračkom kanalu, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.


Omiškoj je policiji jučer oko 22 sata žena, čiji su gosti, prijavila da su oko 17 sati u gumenjaku isplovili iz kampa Orij kod Dugog Rata prema otoku Braču i da se još nisu vratili.

Vezani članci Razlika u broju turista - 7 Policija tvrdi da je prošlog vikenda u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna stranaca, a eVisitor kaže 390.000: Istražili smo odakle ta razlika Gužve na graničnim prijelazima u Istri Najudarniji turistički vikend ove sezone: U Istru dosad ušlo više od 130.000 putnika

>> Pomorska policija u akciji: Spasili sedmero stranaca na moru!

Policija je obavijestila Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru, nakon čega su službeno plovilo i brod Lučke kapetanije krenuli u potragu. Supružnike, 52-godišnjaka i 41-godišnjakinju, i dvoje njihove malodobne djece našli su oko 10 sati neozlijeđene.

Neslužbeno se doznaje da su Šveđani sinoć prespavali na Braču i jutros se, unatoč buri, gumenjakom ponovno uputili put Dugog Rata. Spasioci su ih zatekli u Bračkom kanalu i sigurno vratili na kopno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook