Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stari BMW

Nove detalje potrage za Argentincem otkrio svećenik: "Ustupio sam mu apartman i dao svoj stari automobil"

Nestala osoba
Nestala osoba Foto: PU splitsko-dalmatinska
Potraga za nestalim Argentincem doživljava pomak. Pronađen je BMW s njegovim osobnim stvarima. Automobil mu je skupa s apartmanom u župi na korištenje dao svećenik iz Zagvozda.

Nicolas Miguel Bilicich nestao je 18. travnja na području Gornjih Tučepa. Splitska policija, vatrogasci i HGSS od nedjelje intenzivno tragaju za 37-godišnjakom, a njihova potraga konačno je doživjela pomak.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, stari BMW koji je vozio nestali Argentinac pronađen je uz cestu u Gornjim Tučepima, gdje je bio parkiran posljednjih pet do šest dana. Automobil nije bio zaključan i u njemu su pronađeni Bilicichev novčanik, mobitel i osobne stvari.

Pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica rekao je da su pretražili svaki bunar, maslinik i gustirnu, ali ni traga nestalom muškarcu.

Trenutačno HGSS više nije na terenu, već je potragu na sebe preuzela splitska policija. "Policija provodi aktivne mjere potrage. Pregledavaju se kamere, ispituje se lokalno stanovništvo, pregledavaju se trase ceste. Ako bude potrebno, opet ćemo uključiti Gorsku službu spašavanja", rekla je glasnogovornica Željka Radošević za DNEVNIK.hr.

Pronađeni automobil u vlasništvu je don Ivana Turića, a Bilicich je uz njegovu pomoć i došao u Zagvozd iz Australije.

"Nicolas je živio kod mene u župi, gdje sam mu ustupio apartman i dao svoj stari automobil. Često je išao u Split, gdje je nešto malo vremena radio na održavanju brodova, ali intenzivno je tražio posao. Bio je jako drag i inteligentan dečko", rekao je svećenik za Slobodnu Dalmaciju.

Rekao je i da je muškarac često razgovarao s djevojkom koja živi u inozemstvu, a koja je i prijavila nestanak nakon što joj se nije javljao nekoliko dana.

Bilichic je rođen u Argentini te ima hrvatsko i argentinsko državljanstvo, dok mu je prebivalište prijavljeno u Zagvozdu. Visok je 185 cm, smeđe kose i zelenih očiju, a u trenutku nestanka bio je odjeven u crne hlače, crnu jaknu i crne tenisice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene