Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na svečanoj sjednici Sabora povodom Dana neovisnosti od 151 zastupnika došlo je njih 50-ak, a na raspravi o strategiji obrazovanja bilo ih je još manje - 40-ak.


Poluprazna sabornica sve je češći prizor. Zastupnici, koji su jučer u velikom broju ignorirali i svečanu sjednicu u povodu Dana neovisnosti, ni danas se nisu iskazali, javlja Dnevnik Nove TV.

Tek njih četrdesetak od 151 došlo je u Sabor na raspravu o strategiji obrazovanja, jednom od ključnih dokumenata za razvoj države. A i resorni ministar, Vedran Mornar, na sjednicu je došao sat i pol nakon početka.

Nije promaklo ni oporbi da je umjesto ministra došao zamjenik, Roko Andričević. Ali zamjenik, tvrdi Reiner, koji nije bio najavljen da će braniti zakon.

'Tražimo da se ta točka skine s dnevnog reda jer je sad uistinu dosta te bahatosti vlade. Slijedeći puta će možda poslati portira', zatražio je Željko Reiner potpredsjednik Hrvatskog sabora (HDZ).

Ministar Mornar nakon Vlade došao u Sabor: Objasnio zašto strategiju brani zamjenik

Vezani članci SDP-ov Arsen Bauk u Sabor je donio nekoliko mandarina - 2 Arsen Bauk na saborsku klupu poslagao mandarine u sjećanje na Đorđa Balaševića Sabor, ilustracija "Ne stignemo se družiti": Gotovo polovica zastupnika stanuje u unajmljenim stanovima

Sjednica se ipak nastavila. A ministar Vedran Mornar došao je nakon sat i pol. Kazao je kako je bio na sjednici Vlade. Na pitanje nije li mu strategija obrazovanja u Saboru trebala biti važnija odgovorio je:

'Prošli tjedan je bio saborski odbor na njemu su predloženi određeni amandmani. Zamjenik je u to bolje upućen nego ja.'

Svima su bila puna usta važnosti strategije, a u sabornici tek 40-tak zastupnika od njih 151. Slično je bilo i dan ranije na svečanoj sjednici Dana neovisnosti. Sabornica je bila puna gostiju. Zastupnika tek 50-tak. Na poslu ili ne, plaća im ide, a sankcija za nedolazak - nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook