Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad dani idu sporo

Raste broj političara koji su pozitivni na koronavirus: Otkrili smo kako provode vrijeme u izolaciji i samoizolaciji

Sve je više političara u Hrvatskoj koji su bili u kontaktu sa zaraženima ili su i sami pozitivni na koronavirus. Ipričali su nam što rade u samoizolaciji i izolaciji.

Ministar Josip Aladrović deveti je dan u samoizolaciji te mu sad već dani idu sporo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci stožera Blagi porast novozaraženih koronavirusom: Preminulo devetero ljudi, poznato koliko ih je u samoizolaciji Slika nije dostupna NE IDU SVI U SAMOIZOLACIJU I Škori određena samoizolacija jer je bio na sjednici sa zaraženim Vidovićem: "Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama"

"Našao sam neke druge zanimacije pomoću kojih skratim određeno vrijeme. Na primjer čitanje knjiga, koje sam u zadnje vrijeme zanemario, filmovi u slobodno vrijeme", rekao je Aladrović.

Ministar Aladrović radi od doma jer je sjedio blizu ministrice turizma Nikoline Brnjac, kojoj je potvrđen virus. Premda se ministrica dobro osjeća

U samoizolaciji je i ministar Tomislav Ćorić, no i dalje nema simptoma. U srijedu se trebaju vratiti natrag u ured.

"Online sastanci cijelo vrijeme, pozivi, komunikacija sa suradnicima iz Vlade. Bez obzira na situaciju, operativne stvari koje obavljamo ne smiju stati", Aladrović.

Korona se uvukla i među mostovce. Pozitivna je Marija Selak Raspudić, a njezin je suprug u samoizolaciji. Bolestan je i Nikola Grmoja, a simptom su mu bolovi u mišićima.

"Danas sam kao nov. Sad treba odraditi ovu karantenu do subote. Ako supruga i ja to preživimo, sigurno ćemo biti zajedno dok nas smrt ne rastavi. Treba čuvati zdravlje, ali prvenstveno zdrav razum", kaže Grmoja.

Blage simptome razvio je i Miroslav Škoro.

U četiri zida nalazi se i Marijana Puljak. Za sada je negativna, dok je njezin suprug Ivica pozitivan.

"Svatko u svojoj sobi, doduše izolirano, hrana se dijeli bolesnicima pred sobu", rekla je Puljak.

Od teškog oblika bolesti i dalje se oporavlja HDZ-ov Josip Đakić. Dobije li zeleno svjetlo liječnika, u utorak se vraća u Sabor.

"S obzirom na to da sam negativan na koronavirus, pretpostavljam da ću moći sudjelovati u radu Hrvatskog sabora. Možda ne konstantno, ali bit ću tamo koliko je potrebno", kaže Đakić.

Pozitivan je i župan Darko Milinović. U izolaciji trenira labradora Bena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene