Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVI NOSILI MASKE

Nakon sastanka na kojem je bila i zaražena ministrica Brnjac: Plenković i svi dosad testirani ministri negativni na koronu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezina sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara. Testirao se ponovo i premijer Plenković. Stigli su i nalazi za ministre Beroša i Marića.

Premijer Plenković testirao se na koronavirus i nalaz je negativan, potvrdio nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić. Premijer je u subotu bio na sastanku u Vladi sa zaraženom ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac.

Zbog njezina sudjelovanja na sastanku u Vladi mjera samoizolacije izrečena je dvojici ministara, a ostalim prisutnima mjera pasivnog nadzora, izjavio je u nedjelju glasnogovornik Vlade.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

"Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus", rekao je glasnogovornik Marko Milić.

Ministrica je osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati, a dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom, dodao je.

Glasnogovornik Vlade izvijestio je i kako su testovi ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra financija Zdravka Marića negativni. Obojica će putem video veze sudjelovati na sastanku saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a u 14 sati sastaju se s predstavnicima veledrogerija. 

Sastanak u Vladi 

U Vladi je održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac.

"S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac", rekao je Milić.

Glasnogovornik Vlade dodao je da su tijekom cijelog sastanka svi sudionici nosili zaštitne maske.

"Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od dva metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obvezno testiranje na koronavirus", naveo je Milić.

Premijer Plenković testirao se u nedjelju i nalaz je negativan. 

Svi testirani sudionici imaju negativan nalaz

Svi sudionici sastanka od subote, na kojem je bila i ministrica Brnjac, a koji su testirani na prisutnost koronavirusa imaju negativan nalaz. Nalaz ministrice Obuljen Koržinek, koja se testirala u poslijepodnevnim satima, se očekuje navečer. Ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, kao i državna tajnica Terezija Gras nisu još testirani jer im je određena mjera samoizolacije.

Sudionici sastanka koji su testirani: Andrej Plenković, Radovan Fuchs, Nina Obuljen Koržinek, Vili Beroš, Nataša Tramiša, Oleg Butkovi, Ivan Malenic, Mario Banoži, Tomo Medve, Zdravko Mari, Darko Horvat, Boris Milošević, Marko Milić, Zvonimir Frka Petešić, Tena Mišetić, Andreja Metelko Zgombić, Zvonimir Savić, Ivona Ferenčić, Ivan Krznarić i Gordan Grlić-Radman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene