Danas istječe rok za potpisivanje promemorije o mjenicama koju je vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak još prošli petak poslao na adrese 159 dobavljača i 31 financijske institucije koji su sudjelovali u poslu s mjenicima


Podsjetimo, promemorija bi trebala osigurati da barem do 31. svibnja financijske institucije ne idu s prislinim naplatama mjenica prema dobavljačima.

Vezani članci Slika nije dostupna RBA i Erste banka demantiraju Ramljaka: Nema potrebe za produljenjem roka Promemorije Slika nije dostupna Otkriveno koliku plaću prima Ante Ramljak

Povjerenik Ante Ramljak u 15.30 sati obratit će se javnosti s najnovijim informacijama o tome kako teče proces restrukturiranja, a u Krašu se čeka sastanak dobavljača oko promemorije.

Andrija Jarak u Vijestima Nove TV u 14 sati javio se ispred Kraša gdje se očekuje sastanak dobavljača.

"Jedina tema je naplata duga. Čini se da je potpisivanje promemorije postalo veliki problem te je sve veći jaz između dobavljača i bankara. Dobavljači tvrde da ih promemorija stavlja u nepovoljan položaj jer kompletan rizik naplate pada na njihova leđa. Kažu da će, ako Agrokor ode u stečaj, banke njima naplatiti kredit i dugove, a oni se neće imati iz čega naplatiti. Najveći problem su dvije ili tri manje banke koje ne žele potpisati promemoriju jer se boje da se neće uspjeti naplatiti", izvijestio je Jarak.