Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim suspenzije radnice Kaštelanskih staklenika dobile su i upozorenje pred otkaz.


Dvije zaposlenice Kaštelanskih staklenika suspendirane su jer su sudjelovale u jučerašnjem prosvjedu kojim su tražile isplatu čak devet svojih plaća. Osim suspenzije dobile su i upozorenje pred otkaz, izjavila je za Novu TV sindikalna povjerenica HUS-a Jagoda Dragun. Trideset pet zaposlenica i danas su došle u tvrtku, ali nisu radile. 

Vezani članci Prosvjed u Erfurtu protiv pakta s krajnjom desnicom - 2 Tisuće ljudi na ulicama u Njemačkoj: Oko 18.000 prosvjednika suprotstavilo se ''paktu'' s krajnjom desnicom Prosvjed branitelja u Samoboru protiv Kreše Beljaka - 8 Branitelji u Samoboru prosvjedovali protiv Beljaka: "Tko to danas ima snage zabraniti vam da govorite Za dom - spremni?"

Objašnjenje smo tražili u upravi Kaštelanskih staklenika, no odgovor još nismo dobili.

Podsjetimo, Kaštelanski su staklenici u većinskom vlasništvu države. Prošle godine pokrenut je proces restrukturiranja, no plaće i dalje kasne, a radnici tvrde kako su im sumnjive i platne liste.

Državna tvrtka ne isplaćuje plaće: 'Na antidepresivima sam, gladna i žedna!'

Radnici tvrde da se tvrtka namjerno gura u stečaj. Država pak odgovara da se nitko nije žalio za neisplaćene plaće: 'Radnicima kasni plaća jer je tvrtka u fazi restrukturiranja. Država je u 2012. dva puta dala ovom društvu pozajmice, jednom i za isplatu neisplaćenih plaća. S ovom praksom se prekinulo jer se želi osigurati poštivanje europskih regulativa i regulativa tržišnog natjecanja i bitno je da se društvo samostalno dokazuje na slobodnom tržištu', priopćili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook