Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Kaštelanskih staklenika jutros su na 15 minuta blokirali cestu u znak prosvjeda jer država ne rješava njihovo teško stanje, iako je tvrtka u njezinom većinskom vlasništvu.


Vlada u svojim reformama nije dosljedna jer pravila koja uvodi za druge i dalje ne vrijede za nju. Kreće se u obračun s poslodavcima koji ne plaćaju doprinose, ali ni tvrtke u državnom vlasništvu ne poštuju ta pravila.

Vezani članci Rad od kuće Građani žele pravo na rad od kuće, udruga poslodavaca se žestoko protivi Prosvjed u Francuskoj VIDEO Prosvjedi protiv korona mjera diljem Europe, u Danskoj koncert pred 50.000 gledatelja

U Kaštelanskim staklenicima radnici mjesecima ne primaju plaću, a doprinosi im pak nisu uplaćeni godinama. Radnici kažu kako nisu primili osam plaća, a od prošlog tjedna su u štrajku.

>> Radnicima kojima nisu isplaćivali plaće obećavaju minimalce

Račun Kaštelanskih staklenika blokiran je od prosinca, porezni dug popeo se na 45 milijuna kuna, a tvrtka još čeka da se država odluči što će s njom. Plan restrukturiranja predviđa kompenziranje dugova prodajom zemljišta. Radnici poručuju da će nastaviti prosvjedovati i idućih dana.

'Teško mi je govoriti. Da moram sada ovako provoditi dane. Moj muž je radio u Adriachemu bez plaće i na ulici završio, a tako je stanje i meni, sutra ću isto dobiti knjižicu kao i on', kazala je radnica Dragica Đirlić.

'Dotakli smo dno dna', dodao je njezin kolega Stiv Orlić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.