Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jučer oko 5:10 sati, na autocesti A1 kod Vrpolja, 26-godišnji vozač teretnog automobila sletio je s ceste i zabio se u kameni zasjek. Prevozio je 11 migranata.


Došavši na mjesto nesreće policija je pored teretnog automobila marke Fiat zatekla 11 stranih državljana. Prevezeni su u šibensku bolnicu gdje je utvrđeno kako su četiri osobe teško ozlijeđene, a pet lakše.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač zaspao pa autom sletio u jarak: Ozlijeđena cijela obitelj, dvoje djece ima teške ozljede Prelazak migranata, ilustracija Potraga završila tragično: Petogodišnjak ispao ocu iz ruku dok su ilegalno pokušavali ući u Hrvatsku preko Une

26-godišnjak, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava te je sad u pritvoru, vozio je iz Splita prema Zagrebu kad je sletio s ceste. Naime, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilom prešao preko prometne trake za zaustavljanje u nuždi te desnim kotačem udario u betonski ivičnjak. Tada je izletio izvan ruba kolnika, vratio se na kolnički trak te u zanošenju ponovo izletio izvan ruba kolnika, gdje je udario u kameni zasjek.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 26-godišnji vozač teretnog vozila počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće kao i da je iz koristoljublja turskim državljanima omogućio kretanje u RH i time počinio kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma", priopćila je policija.